FlixBus slavi 2. rođendan u Hrvatskoj i najavljuje sljedeći korak

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2018. u 10:58
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Razvoj zelene mreže znači mogućnost dodatnog zapošljavanja.

Prije dvije godine, točno 16. 6. 2016. godine, prve 4 zelene linije FlixBusa krenule su iz 4 grada diljem Hrvatske: Zagreb, Osijek, Split i Pula. Danas sa 70dnevnih polazaka zelenih autobusa iz ovih gradova, FlixBus prednjači na međunarodnim linijama povezujući više od 100 destinacija unutar Hrvatske s 12 europskih država direktno. Originalan i kreativan poslovni model koji je spojio tradicionalnu industriju s visoko razvijenom tehnologijom osigurao je promjene u svijetu mobilnosti i uzdrmao cijelo autobusno tržište u Hrvatskoj.

Nakon Osijeka, Varaždina i Čakovca, povezani su i Zagreb i Split čime su otvorene i prve nacionalne zelene linije čime FlixBus nastoji domaće, nacionalne autobusne linije podići na viši nivo te ponuditi putnicima alternativu u putovanjima diljem Hrvatske. Povezivanje Zagreba i Splita, najvećih gradova u Hrvatskoj, prvi su koraci u jačanju zelene mreže unutar Hrvatske uz cilj povezivanja većih i manjih destinacija kako bi putovanja bila dostupnija i lokalnom stanovništvu.

˝U ovoj godini nastavljamo raditi na razvoju nacionalne mreže linije unutar Hrvatske koja će povezivati sve manje i veće destinacije međusobno, te osim lokalnom stanovništvu i turistima omogućiti lakša i jednostavna putovanja studentima između nekih od najvećih studentskih gradova poput Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i drugih. Razvoj zelene mreže za naše partnere znači mogućnost dodatnog zapošljavanja, investiranja u nove vozne parkove te zajednički rast i razvoj. A putnicima unutar Hrvatske želimo ponuditi izbor i dostojna putovanja autobusima.˝ – zaključio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE South regiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close