Evolucija gotovine i što ona znači za tvrtke koje se bave prijenosom gotovine – intervju sa Simonom Jamesom, CEO PayCompletea

Autor: Promo , 11. srpanj 2024. u 07:07
Simon James

‘Posvećeni smo održavanju naših visokih standarda i neovisnosti, a naši se klijenti i dalje mogu osloniti na nas za iznimnu uslugu i podršku.’

Nedavno smo vidjeli da ste proglašeni novim izvršnim direktorom PayCompletea – možete li nam reći nešto više o kompaniji, vašim ambicijama te o tome što možemo očekivati ​​od brenda u budućnosti?

Stupajući u ulogu glavnog izvršnog direktora u PayComplete, nisam samo uzbuđen, već sam i istinski osnažen u svojoj misiji da u tvrtku unesem svježu viziju i strategiju. Ovaj novi smjer laserski je fokusiran na inovacije, rast, te što je najvažnije – zadovoljstvo kupaca.

PayComplete je brand s bogatom poviješću koja datira još iz 1955. godine pod izvornim imenom SUZO. Naš rast posljednjih godina potaknut je strateškim spajanjima i akvizicijama s renomiranim robnim markama kao što su ISO Office, Coinco, Bill to Bill i ScanCoin. Danas se, pod PayComplete zastavom, ističemo sa širokim asortimanom hardverskih i softverskih rješenja i sveobuhvatnih usluga, čime se izdvajamo od konkurencije.

Tržište je dotaklo kritičnu prekretnicu u upravljanju gotovinom – CashTech, koji sada stoji rame uz rame s postojećim FinTech sustavima, osnažuje tvrtke da potpuno preispitaju svoje metode rukovanja i obrade gotovine. U mnogim slučajevima, ovo je prvi put da se naši trenutni i budući klijenti bave ovakvim nečim.

U prošlosti, mnoge su tvrtke imale vrlo nesofisticirane pristupe upravljanju svojom gotovinom i imovinom. Ili bi koristili sustave koji nude samo najosnovnije funkcije ili su se u potpunosti oslanjali na ručne procese. Sada, baš kao što su FinTech sustavi napravili i nastavljaju revolucionirati mnoga druga područja financija, CashTech sustavi digitaliziraju i značajno transformiraju rukovanje gotovinom – i to na bolje, omogućujući tvrtkama da preispitaju i unaprijede svoje gotovinske strategije kao nikada prije.

Nedavne inovacije u softveru i hardveru stvorile su potpuno hardverski-agnostičke platforme, omogućujući tvrtkama da po prvi put povežu svoju cjelokupnu gotovinu u jedan sustav. Stvaranje jedinstvenog sustava s holističkim pogledom na cjelokupnu gotovinu omogućuje organizacijama besprijekornu integraciju CashTecha s drugim poslovnim procesima i sustavima kao što su računovodstvo, upravljanje rutama i korisničko iskustvo (CX).

PayComplete se smatra jednim od pionira CashTech revolucije – naša Connect platforma digitalizira upravljanje gotovinom, nudeći nove alate i uvide koji otvaraju mogućnosti pružanja novih usluga i stvaraju velike operativne uštede u CIT sektoru. Naši proizvodi i usluge omogućuju CIT kompanijama da imaju trenutan i sveobuhvatan uvid u stanje gotovine svojih klijenata, što je mogućnost koja donedavno nije bila dostupna.

Kako vidite razvoj uloge gotovine u sljedećih nekoliko godina?

Nedavno smo objavili naše najnovije izvješće Cash Chasm, koje se fokusira na upravljanje gotovinom u sektoru maloprodaje, ugostiteljstva, putovanja i turizma. Naši nalazi pokazuju da manje od polovice (43%) poduzeća očekuje potpuno bezgotovinsko poslovanje. Razlog za to je jednostavan — ljudi vole koristiti gotovinu, tako da ona zasigurno neće nestati u skorije vrijeme.

Budući da je gotovina tu da ostane, poduzeća se moraju prilagoditi. Međutim, vrlo malo tvrtki je razmišljalo o nadogradnji svojih sustava i procesa upravljanja gotovinom. Naše istraživanje pokazuje da je samo 27% maloprodajnih, ugostiteljskih i putničkih i turističkih poduzeća u Italiji u potpunosti automatiziralo svoje procese skladištenja i tranzita gotovine. Ovaj nedostatak automatizacije rezultira nepotrebnim povećanjem složenosti poslovanja i povećanjem troškova zbog sve strožih procesa i potrebe za dodatnom obukom osoblja. To je nedopustivo u 21. stoljeću.

Što CashTech revolucija konkretno znači za CIT tvrtke?

Opće je poznato da se CIT poduzeća suočavaju s teškom situacijom u trenutnom gospodarskom okruženju. Rastući troškovi i smanjena potrošnja vrše pritisak na maloprodaju, ugostiteljstvo, putovanja i turizam, što zauzvrat utječe i na CIT sektor. Očekuje se da će CIT kompanije nastaviti spuštati svoje cijene, dok s druge strane njihovi operativni troškovi rastu – to dugoročno nije održivo.

Kako bismo pomogli CIT tvrtkama da uspješno prebrode ovo razdoblje, izradili smo novo izvješće ‘Inovacije i rast u izazovnim vremenima: otključavanje mogućnosti za sektor prijenosa gotovine’. Ovo izvješće ispituje problem i nudi preporuke o tome kako CIT-ovi mogu iz ovih izazova izaći jači. Konkretno, izvješće pruža uvide i korak-po-korak postupak koji pojašnjava kako CIT-ovi mogu usvojiti CashTech rješenja kako bi iskoristili mogućnosti koje nudi digitalizacija gotovine.

Naše je istraživanje pokazalo da se 46% poduzeća još uvijek oslanja na člana osoblja da prebaci gotovinu u banku. Ovo naglašava značajnu tržišnu priliku koju tvrtke CIT mogu iskoristiti smanjenjem operativnih troškova i širenjem baze klijenata. Naše novo izvješće pruža smjernice i ideje o tome kako to postići, uključujući važnost odabira pravog partnera.

Pružatelji CIT usluga traže CashTech vendore koji nude odgovarajuća hardverska rješenja – kao što su pametni sefovi, reciklatori gotovine, brojači te prateći softverski sustavi. Naša Connect platforma je interoperabilna i može se povezati s gotovo svim postojećim sustavima za upravljanje gotovinom, čak i onima naših konkurenata. Čineći Connect kompatibilnim s drugim hardverskim i softverskim sustavima, otključavamo skriveni potencijal starijih uređaja za upravljanje gotovinom. Ovo, u kombinaciji s našom obukom, održavanjem i profesionalnim uslugama, osigurava da PayComplete može u potpunosti pomoći CIT-ovima u transformaciji vlastitih sustava i sustava upravljanja gotovinom svojih klijenata.

Posljednjih godina vidjeli smo mnogo aktivnosti spajanja i preuzimanja s vašim konkurentima koji udružuju snage s CIT tvrtkama. Kakvo je vaše mišljenje o ovom razvoju?

Tu ste u potpunosti u pravu – unazad nekoliko godina svjedočili smo činjenici da je nekoliko naših konkurenata kupljeno ili uklopljeno u postojeće CIT tvrtke. PayComplete, međutim, čvrsto ostaje neovisan. Pružamo razna rješenja za upravljanje gotovinom već više od 70 godina uz dokazanu stručnost, dugogodišnji tehnološki pedigree te razne inovacije koje su nam priskrbile izvrsnu reputaciju kao pouzdanog partnera za CIT tvrtke.

Ponosni smo što smo jedini potpuno neovisni globalni lider u CashTech rješenjima. Nudimo sustave koji pokrivaju cijeli životni ciklus gotovine, od kovanja do recikliranja. Naša predanost našoj neovisnosti i podršci pružateljima CIT-a ostaje neprikosnovena.

Kao tehnološki partner, već surađujemo s nekima od najvećih globalnih CIT kompanija, te imamo dokazano iskustvo u povećanju operativne učinkovitosti i otključavanju novih izvora prihoda. PayComplete je poznat po tome što svojim klijentima pruža konkurentsku prednost nudeći fleksibilnost i prilagodljivost kako bi zadovoljio sve veće zahtjeve industrije i kupaca.

Posvećeni smo održavanju naših visokih standarda i neovisnosti, a naši se klijenti i dalje mogu osloniti na nas za iznimnu uslugu i podršku.

Kliknite ovdje kako biste preuzeli najnoviji dokument o PayCompleteu za prijenos gotovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close