Ericsson NT modernizirat će mobilne mreže u regiji

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2023. u 20:00
Foto: PD

U području zemljišne administracije nastavlja se suradnja s Državnom geodetskom upravom.

Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisao je nekoliko novih ugovora vrijednih više od sedam milijuna eura (bez PDV-a). Iz te tvrtke pojašnjavaju da su na tržištima susjednih zemalja ugovoreni poslovi modernizacije i održavanja mobilnih mreža, a isto tako u području digitalne transformacije potpisani su ugovori iz segmenta zdravstva, nacionalne sigurnosti i digitalizacije javne uprave.

Rad na projektu eŠkole

Upravo iz razloga što se dio ugovora odnosi na osjetljiva područja nacionalne sigurnosti, iz zagrebačke tvrtke nisu željeli izlaziti s detaljima poslova. Nešto su rječitiji bili po pitanju ugovora u srpnju i kolovozu koji su vrijedni više od četiri milijuna eura (bez PDV-a), a odnose se na slična područja kao i ovi najnoviji – digitalnu transformaciju, nacionalnu sigurnost te modernizaciju, proširenje i održavanje mobilnih telekomunikacijskih mreža. Tako je za prethodno razdoblje s hrvatskim Carnetom potpisan ugovor vezan uz primjenu digitalne tehnologije u nastavi kao dio projekta eŠkole. U sklopu projekta na lokacije škola u svim županijama instaliraju se digitalne bežične vremenske stanice. Podaci s vremenskih stanica prenose se na digitalnu platformu ENT eOkoliš, koju kompanija isporučuje za potrebe prikupljanja, obrade i vizualizacije okolišnih podataka.

U području zemljišne administracije nastavlja se suradnja s Državnom geodetskom upravom. Potpisan je ugovor vezan uz usluge podrške digitalnom geodetskom elaboratu na One-Stop-Shopu. Također, potpisan je Ugovor o nadogradnji i održavanju Sustava katastra infrastrukture.

Nastavak u Crnoj Gori

S Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore nastavljena je suradnja u području nacionalne sigurnosti potpisom ugovora o održavanju Centra 112. Za operatore u susjednim zemljama ugovoreni su novi poslovi vezani uz modernizaciju, proširenja i održavanja mobilnih telekomunikacijskih mreža.

Komentirajte prvi

New Report

Close