Enterprise Investors preuzima kontrolu nad PAN-PEK-om

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2020. u 10:08
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Poljski Enterprise Fund VII (PEF VII), fond privatnog kapitala kojim upravlja Enterprise Investors (EI), postigao je dogovor kojim će preuzeti preostalih 35% udjela u PAN-PEK-u, vodećem hrvatskom proizvođaču pekarskih proizvoda i lancu pekarnica.

PAN-PEK je osnovan 1992. godine i jedan je od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u  Adria regiji. Društvo svojim proizvodima opslužuje moderne trgovačke lance u Hrvatskoj i upravlja vlastitom prodajnom mrežom pekarnica prvenstveno u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim kontinentalnim gradovima, kao i na jadranskoj obali. Trenutno ima 65 prodajnih mjesta. PAN-PEK prodaje različite vrste kruha, bageta i sendviča kroz trgovačke lance i vlastitu maloprodajnu mrežu. U posljednje dvije godine kontinuirano razvija svoj portfelj proizvoda kako bi svojim kupcima ponudio najbolje proizvode. Glavna proizvodnja nalazi se u Zagrebu, a drugi, manji proizvodni pogon smješten je u Đakovu.

“Željeli bismo se zahvaliti gospodinu Paraću na partnerstvu u zadnje dvije godine. Gospodin Parać je vrlo iskusni i uspješni poduzetnik za čijeg je upravljanja PAN-PEK kontinuirano osvajao nove kupce i otvarao nova prodajna mjesta, te u 2019. godini postigao rekordnu prodaju od 36 milijuna Eura. Nastavit ćemo s njegovim naporima da osnažimo PAN-PEK-ovu vodeću poziciju u Adria regiji pod upravljačkom palicom aktualnog glavnog izvršnog direktora, Jánosa Királya.” rekao je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu odgovoran za investiciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close