Dogus prodao marine u Hrvatskoj, Grčkoj i UAE

Autor: Marija Crnjak , 22. siječanj 2020. u 12:04
Foto: Dino Stanin / Pixsell

CVC Capital Partners sa sjedištem u Luksemburgu preuzeo je D- Marin marine od turske Dogus grupe.

CVC Capital Partners sa sjedištem u Luksemburgu preuzeo je D- Marin marine od turske Dogus grupe, što uključuje i šibensku marinu Mandalinu, potvrđeno je iz Dogus grupe za portal 057info.

 "Fond CVC VII tvrtke Capital Partners kupio je poslovanje tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D- Marin u hrvatskoj uključuje marine koje nose oznaku D-Marin Mandalina, Dalmacija i Borik. Svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastavit će obavljati svoje dosadašnje poslove. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi većinski dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj" , ističu u svom očitovanju iz turske grupacije. Uz hotel u Dubrovniku te onaj uz Marinu Mandalina tu je i hotel Maraska za kojeg Dogus vjerojatno traži investitora.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Od ACI marina ionako društvo/država nema nikakve koristi. Većinu marina su dobili neopterećenu kreditima a poslovni rezultati si više nego loši. Tako da im je dobit u odnosu na druge marine nikakva.

Čekajte samo kad krene rasprodaja ACI-a!?
Mnogi će se hvatat za glavu…
A scenario vidljiv sa Marsa.
Trenutno nedostaje krivac.
Kada ga pronađu – kreće igra.
Jedva čekam objašnjenja o nužnosti prodaje i novom zagarantiranom iskoraku franšize pod strateškim ulagačem.
Ajmo!

New Report

Close