Dodijeljena novinarska nagrada Siemens CEE Press Award za 2019.

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2019. u 09:36
Foto: Press

Dodijeljena je nagrada za najbolji doprinos medija iz srednje i jugoistočne Europe.

Na natječaj je pristiglo više od 220 članaka na temu „Budućnost gradova, industrije i energije“

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u utorak 4. lipnja u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu „Mreža“, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu „pressone.ro“ te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu „i-presse“, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019. Ukupno je bilo prijavljeno više od 220 članaka. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika je i ček u vrijednosti 1000 eura.

Michael Braun, direktor komunikacija Siemensa Austrija: „Digitalizacija će promijeniti gradove u kojima živimo, način na koji radimo te će utjecati čak i na naš privatan život. No, ova promjena ponekad izaziva suzdržanost i skepticizam. Na to želimo odgovoriti nagrađivanjem najboljih medijskih izvještaja koji tumače javnosti, objašnjavaju i informiraju.“

Ovo je četvrti put da je Siemens dodijelio novinarsku nagradu sudionicima iz država središnje i jugoistočne Europe. Članci su bili na temu „budućnosti gradova, industrije i energije“. Natječaj je održan u dvanaest država središnje i jugoistočne Europe: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Izraelu, Ukrajini i Austriji.

 

Popis dobitnika novinarske nagrade CEE Press Award za 2019.:

Marina Pavlić: „Pametan put do pametnog grada“

Medij: MREŽA

Država: Hrvatska

 

Adrian Mihaltianu: „Radnik 21. stoljeća: od ropstva do robotskih ruku“

Medij: pressone.ro

Država: Rumunjska

 

Christian Lenoble: „Prognoza se susreće s budućnošću“

Medij: i-presse

Država: Austrija

Komentirajte prvi

New Report

Close