Darko Horvat predvodi Upravu M+ Grupe, a s Mršićevim povratkom u politiku šef NO-a postaje Sandi Češko

Autor: Jadranka Dozan , 19. svibanj 2020. u 17:26
FOTO: Samir Ceric Kovacevic

Usporedno s objavom revidiranih rezultata poslovanja za prošlu godinu iz  Meritus ulaganja, matičnog društva M+ Grupe, izvijestili su i o niz promjena u upravljačkim i nadzornim tijelima.   

Tako je Nadzorni odbor M+ Grupe na jučerašnjoj sjednici za novog predsjednika Uprave umjesto Ivana Posavca, čiji je odlazak iz Grupe najavljen još u ožujku, imenovao Darka Horvata, dosadašnjeg člana Uprave koji je prethodno radio i u vodećim revizorskim i konzultantskim tvrtkama.  Usto, za novog su člana Uprave M+ Grupe nadzornici potvrdili Tomislava Glavaša. On je, pak, istodobno imenovan i za glavnog izvršnog direktora (CEO) Meritus upravljanja, tvrtke kćeri Meritus ulaganja koja objedinjuje poslovanje u BPO sektoru (outsourcing poslovnih procesa) pod brendom M+ Connect, a u koju je kapital lani uložio i investicijski fond Mid Europa Partners. Glavaš je dosad bio glavni operativni direktor i član Uprave M+ Connecta.
I u samom Nadzornom odboru na čelu sa Zvonimirom Mršićem u tijeku su promjene. Mršiću istječe jednogodišnji mandat predsjednika, ali i važnije od toga je da se vraća u politiku (SDP), pa je NO M+ Grupe predložio skupštini društva (krajem lipnja) da se za njegova nasljednika u NO-u izabere Sandi Češko. On je najpoznatiji kao osnivač i predsjednik Uprave slovenske tvrtke Studio Moderna Holdings, tzv. multichannel retailera s operacijama u više od 20 zemalja srednje i istočne Europe, Rusije i Turske, u koji je prije desetak godina investiralo više globalnih private equity fondova.
NO je na jučerašnjj sjednici prihvatio i godišnja financijska izvješća, a prema revidiranim konsolidiranim rezultatima za 2019. kompanija je ostvarila 327 miliuna kuna prihoda, što je 51 posto više nego godinu prije. Korigirana EBITDA povećana je pak za više od tri četvrtine (77%), na 44,6 milijuna. Kako ističu u kompaniji, rast prihoda rezultat je organskog rasta, ali i novih akvizicija.
U sljedećoj fazi razvoja kompanija najavljuje operativno razdvanje poslovanja u investicijski holding Meritus ulaganja d.d. (M+ Grupa) koji je uvršten na Zagrebačkoj burzi, te operativnu grupu koja posluje u BPO sektoru, Meritus upravljanje (M+ Connect), u kojoj je suvlasnik M+ Grupi Mid Europa Partners.
M+ Grupa je početkom ove godine realizirala 11. akviziciju u posljednje četiri godine, čime je postala najveća BPO kompanija Jugoistočne Europe i Male Azije, ističu iz te kompanije. Usto, navode i da Grupa  trenutno pruža usluge za više od 200 klijenata iz 58 zemalja te da zapošljava više od 7000 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close