Auto Hrvatska počela uvoziti električna vozila iz Kine, saznali smo cijene!

Autor: Marija Crnjak , 21. ožujak 2022. u 12:24

Svi navedeni osobni i komercijalni modeli bi zbog svojih iznimnih performansi i nešto nižim cijenama u odnosu na druga električna vozila na tržištu, trebali biti poprilično interesantni domaćim kupcima, kažu iz tvrtke.

Tvrtka Auto Hrvatska pokrenula je suradnju s tvrtkom CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY, vodećim kineskim proizvođačem osobnih i lakih komercijalnih vozila, te postala zastupnik DFSK električnih osobnih vozila marke SERES i komercijalnih modela SOKON na hrvatskom tržištu. Uskoro se u Hrvatsku tako očekuje dolazak izrazito sportskog SUV modela Seres 5 sa snagom od 594 KS i ubrzanjem do 100km/h u samo 3.5 sekunde. Domaćim korisnicima bi posebno zanimljiv mogao biti podatak kako su modele Seresa 5 tehnološki razvijali stručnjaci Huaweija, stoji u današnjoj objavi.

Iz programa osobnih vozila trenutno je na tržištu dostupan model gradskog električnog vozila pod nazivom DFSK Seres 3, a iz Auto Hrvatske otkrivaju sve detalje ovog modela, s bogatom serijskom opremom, koja uključuje virtualni kokpit, sjedala presvučena kožom, panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360° i vrhunski MP5 sustav. Tijekom punjenja baterije, ukoliko je vozač odlučio ostati u vozilu, moguća je reprodukcija filmskih i TV aplikacija putem mobilnog uređaja na središnji zaslon kako bi se skratilo vrijeme čekanja dok se kapacitet baterije na napuni. Osim toga, litij željezo fosfatna baterija ima mogućnost dopune za samo 30 minuta, a baterija je jedna od trenutno najmodernijih na tržištu i ne sadrži opasne metale. Doseg po WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 353 km. Seres 3 dolazi s četverogodišnjim jamstvom na vozilo i osmogodišnjim jamstvom na električne komponente i 70% kapaciteta baterije.

Također, kako neslužbeno doznaje Poslovni.hr, cijena modela Seres 3 kreće po cijeni od 279 tisuća kuna, što je prema našim informacijama za oko 20 posto niža cijena od onih koje nude renomirani proizvođači električnih vozila, za jednake tehnološke performanse i veličinu SUV modela.

Uskoro se u Hrvatsku očekuje dolazak izrazito sportskog SUV modela Seres 5 sa snagom od 594 KS i ubrzanjem do 100km/h u samo 3.5 sekunde, a pojedine modele Seresa 5 tehnološki su razvijali stručnjaci Huaweija. Iako automobili ne nosi znak Huawei, u automobilu Seres 5 se koriste njihove tehnologije. Neke od tehnoloških performansi koje su proizašle iz ove suradnje,  vozačima će omogućiti neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, omogućujući pristup navigaciji, glazbi i ostalom te povezivanje s drugim pametnim uređajima. Automobil je opremljen sportskim sjedalima s funkcijama ventilacije, grijanja i masaže, a svaki vozač ima opciju namještanja individualnog načina dobrodošlice prilikom ulaska u automobil. Seresova osobna vozila udovoljavaju standardima sigurnosti od pet zvjezdica.

Nadalje, u segmentu lakih dostavnih vozila trenutno je u ponudi model DFSK SOKON EC35, koji je svojim dimenzijama teretnog prostora i nosivošću od 1000 kg pogodan za obavljanje gradskih dostavnih djelatnosti, a njegova je cijena od 185.000 kuna plus PDV. Utovar je olakšan ugrađenim bočnim vratima sa obje strane, dok je vozilo zbog svojih kompaktnih dimenzija jednostavan za parkiranje uz pomoć kamere za vožnju unatrag. Kombinirani doseg u gradskoj vožnji je 268 km po WLTP normi. Uz njega, očekuje se i dolazak komercijalnog modela DFSK SOKON EC31, koji će biti dostupan u opciji obične kabine za dvoje putnika, uz mogućnost raznih nadogradnji.

“Svi navedeni osobni i komercijalni modeli bi zbog svojih iznimnih performansi i nešto nižim cijenama u odnosu na druga električna vozila na tržištu, trebali biti poprilično interesantni domaćim kupcima. Uz to, zahvaljujući projektu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, građani i tvrtke prilikom kupovine ovih vozila mogu koristiti poticaje čime se smanjuje ukupna cijena. Uz prodaju vozila, Auto Hrvatska je osigurala i servisni centar na lokaciji Radnička cesta 182 u Zagrebu koji je ovlašten za pružanje servisnih usluga održavanja SERES i SOKON vozila”, stoji u današnjoj objavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close