Austrijska tvrtka otvorila tvornicu u Međimurju, zapošljavat će 500 radnika

Autor: Agencija VLM , 19. srpanj 2013. u 16:53
Austrijska tvrtka za proizvodnju cipela Paul Green otvorila je tvornicu u kojoj ce zaposljavati 250 radnika. Gerhard Feger, Guido Strebel i Bojan Rezonja. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Prvih 50 radnika zaposleno je 1. srpnja, na dan ulaska Hrvatske u EU, do kraja godine zapošljavat će ih 150, a u roku od dvije godine čak 500!

Austrijska tvrtka Paul Green, jedan od najvećih europskih proizvođača ženske modne obuće, u Prelogu u Međimurskoj županiji otvorila je modernu tvornicu na 6800 četvornih metara. 

Prvih 50 radnika zaposleno je 1. srpnja, na dan ulaska Hrvatske u EU, do kraja godine zapošljavat će ih 150, a u roku od dvije godine čak 500!  

– U sam objekt, najmoderniji u ovoj regiji, uložili smo 4,5 milijuna eura, a još toliko u opremu, pa će cijela investicija biti oko 10 milijuna eura – istaknuo je Bojan Režonja, direktor proizvodnje u Prelogu. Dodao je da su ostali iznenađeni brzinom ishođenja dozvola. Najavio je i proširenje tvornice najkasnije za pet godina, do kad bi trebao proraditi i logistički centar iz kojeg će se obuća distribuirati diljem svijeta. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Kakvu si ti sebi isplatio plaću , vodoinst…? Isplatil si sebi plaću takvu-kakvu si htel …ako si sebi poslodavac-vlasnik! A, ako si radnik- onda moraš raditi za plaću kakvu si- si zaslužil …..s obzirom na kvalifikacije,koliko delaš i koliko se trudiš….kod poslodavca -privatnika…

DRžavne firme su drukčije…. Ovdje nema urnebesnih plaća niti
u bankama- niti u poreznoj upravi- niti na sudovima- niti na policiji …
niti u Županiji / sad su išli dole s plaćama/ isto u Gradu Čakovcu…
u prosvjeti su plaće oko 5-6.000,00 u vrtićima- 4-5.000,00 ….itd.itd,
Kod privatnika , ovisno o djelatnosti su plaće od minimalca- do menađerskih
plaća , ako je djelatnik odgovorna osoba ili stručna osoba koja vodi cijeli posao……. Nema tu – KRUHA NA TUĐI TROŠAK….!!!

dobro i kaj tak su su slabe plaće?

Da, opaska viewera je sasvim na mjestu i u skladu s narodnom poslovicom: “radi vole kad nemaš škole”. Na ovom primjeru je vrlo vidljivo gdje je nama mjesto u EU zajednici.

Je, tu se regrutira klasa proletera koja nikada neće podići revoluciju. Uvijek su bili poslušni sluge u službi gospodara: bilo Ugra bilo Srba. Eto zato su im male plaće.

New Report

Close