Acredia osnovala novu tvrtku za naplatu potraživanja

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2024. u 11:38
Ivica Balenović i Janos Kis

Acredia je kao osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu aktivna od 2012. godine pod brendom Allianz

Vodeće austrijsko osiguravajuće društvo za kreditno osiguranje Acredia osnovalo je novu tvrtku specijaliziranu za naplatu potraživanja sa sjedištem u Zagrebu, čime jača svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj. U fokusu poslovanja nove tvrtke koja će nositi naziv ACREDIA Services SEE d.o.o. je otkup i upravljanje potraživanjima poslovnih klijenata u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Direktori nove Acredijine tvrtke su Janos Kis, dugogodišnji direktor osiguranja od rizika u Acrediji koji je vrlo dobro upoznat s tvrtkama na hrvatskom tržištu, i Ivica Balenović, direktor sa gotovo 20 godina iskustva u naplati potraživanja u SEE regiji. Novootvoreni ured nalazit će se na adresi Slavonska avenija 1c s lokalnim timom koji će biti na raspolaganju lokalnim klijentima, uz podršku tima za naplatu potraživanja u Austriji.

“Naš tim sastoji se od stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u naplati potraživanja. Tako postojećim i novim klijentima možemo ponuditi jednako visoki standard kvalitete kao i u osiguranju potraživanja” – izjavio je Janos Kis, novoimenovani direktor ACREDIA Services SEE d.o.o.

Acredia je kao osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu aktivna od 2012. godine pod brendom Allianz, a od prošle godine posluje u Hrvatskoj pod izravnim imenom kako bi ojačala svoju poziciju u Hrvatskoj i bila direktno na raspolaganju hrvatskim klijentima. Povodom osnivanja nove tvrtke, član Uprave Michael Kolb izjavio je: “Tvrtke sve više igraju ulogu banke jer klijentima treba više vremena za plaćanje računa. U Europi čak 46 posto tvrtki mora čekati 60 dana dok ne primi svoj novac. S obzirom na nestabilne globalne ekonomske izglede, ovaj trend će se pojačati i tvrtkama će u skorijoj budućnosti postati izazov dobiti vlastiti novac.”

Komentirajte prvi

New Report

Close