90 posto ukupnog prihoda čini im izvoz, u 4 pogona radi više od 1100 ljudi, a u tijeku je i novo zapošljavanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. kolovoz 2023. u 09:27
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Aluflexpack Grupa je jedan od najuspješnijih stranih investitora u hrvatskoj industriji, a u posljednjih deset godina su su uložili više od 200 milijuna eura u četiri proizvodna pogona u Drnišu, Omišu, Umagu i Zadru. 

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je u subotu poslijepodne tvrtku Aluflexpack u Drnišu koja je u završnoj fazi investicije vrijedne 70 milijuna eura i kojom proširuju i moderniziraju proizvodne pogone.

Kroz drniški pogon proveli su ih predsjednik Uprave (CEO) Aluflexpack Grupe Johannes Steurer i član Uprave Antonio Stojanov.

Streurer je kazao kako je investicija u Drnišu realizirana većinski vlastitim sredstvima uz korištenje bespovratnih sredstava HAMAG-BICRO, te da su ponosni na modernizaciju pogona i zadovoljni što su hrvatske  vlasti na svim razinama prepoznale važnost te investicije.

Aluflexpack Grupa je jedan od najuspješnijih stranih investitora u hrvatskoj industriji, a u posljednjih deset godina su su uložili više od 200 milijuna eura u četiri proizvodna pogona u Drnišu, Omišu, Umagu i Zadru. Aluflexpack u Hrvatskoj zapošljava više od 1.100  ljudi, što ga čini jednim od tri najveća poslodavca u Jadranskoj regiji

Najnovija investicija u Drnišu uključuje izgradnju 13 tisuća metara kvadratnih proizvodnih površina, instalaciju najmodernijih linija za preradu aluminija i finalizaciju proizvoda čime se povećava kapacitet pogona za dodatnih 30 tisuća tona. U modernizaciju postojećih i izgradnju dodatnih sustava za zaštitu okoliša uloženo je 3,5 milijuna eura.

Izvoz trenutno čini 90 posto ukupnog prihoda naše kompanije, a zahvaljujući ovoj investiciji, taj će postotak i rasti. Također, u sklopu investicije planirano je zapošljavanje dodatnih 65 djelatnika, koje je već u tijeku. Aluflexpack tako ostaje najveći poslodavac u drniškom kraju, rekao je Stojanov.

Aluflexpack je proizvođač fleksibilne ambalaže na bazi aluminija za veliki broj proizvoda. Srž poslovanja Aluflexpack grupe odvija se u Hrvatskoj, s četiri od ukupno devet proizvodnih pogona diljem Europe.

Uz premijera su bili ministri mora, gospodarstva, regionalnog razvoja i pravosuđa Oleg Butković, Davor Filipović, Šime Erlić i Ivan Malenica.

Projekt su podržali župan šibensko-kninski Marko Jelić i gradonačelnik Drniša Josip Begonja, priopćeno je iz tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close