5 tvrtki koje 10 godina potvrđuju da su izvrsni poslodavci

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2015. u 12:24
Arhivska fotografija: Žarko Bašić / Pixsell

U 10 godina kroz projekt je certificirano 74 organizacije od kojih je njih 89% zadovoljilo standarde certifikata.

Na svečanoj proslavi 10 godina projekta certifikat Poslodavac Partner uručena su posebna priznanja „10 godina Poslodavac Partner“ tvrtkama koje deset godina kontinuirano kroz godišnje certifikacije potvrđuju izvrsnost u ljudskim resursima. Dobitnici posebnog priznanja su Coca-Cola HBC Hrvatska, HBOR, Microsoft, Valamar Riviera i Vipnet.

U 10 godina kroz projekt je certificirano 74 organizacije od kojih je njih 89% zadovoljilo standarde certifikata. Da su nositelji certifikata Poslodavac Partner poslodavci koje su prepoznati od strane posloprimaca pokazuju i rezultati istraživanja provedenog na 514 ispitanika. 99,3% ispitanih posloprimaca izjavljuje da bi preferiralo poslodavca s certifikatom Poslodavac Partner pred onim koji ga nema. Kao glavna dva razloga za preferiranje organizacija koje su nositelji certifikata posloprimci navode stabilnost i uređenost sustava u tim organizacijama te veću mogućnost razvoja karijere.

Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese upravljanja ljudskim resursima prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Posebno priznanje je u ime Coca-Cole HBC Hrvatska primila Sanja Jovanović, rukovoditeljica ljudskih potencijala za komercijalne poslove za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te je tom prilikom istaknula: „Počašćeni smo što je Coca-Cola HBC Hrvatska već deset godina nositelj certifikata Poslodavac partner. Rezultat je to naših stalnih nastojanja da unapređujemo poslovanje u skladu s najboljim praksama društveno odgovornoga poslovanja, zadržavajući pritom visoke standarde i kvalitetu u upravljanju ljudskim potencijalima. Certifikat nam je dragocjena vanjska i objektivna potvrda kvalitete našega rada te dodatan poticaj za daljnja nastojanja i predanost u ovome području.“

U ime HBOR-a priznanje je primila Maja Josipovski Jakus, rukovoditeljica Direkcije Ljudski potencijali i zahvalila se na priznanju riječima: „Velika mi je čast preuzeti priznanje Certifikat Poslodavac Partner u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Čestitam našem partneru s kojim HBOR već deset godina izvrsno surađuje u zajedničkom istraživanju i unapređenju procesa upravljanja ljudskim potencijalima. Cilj HBOR-a je da naši zaposlenici budu kvalitetno usavršavani i vođeni, jer samo na taj način Banka može pokazati izvrsnost u svom radu. Kontinuirano certificiranje tijekom deset godina potvrđuje da smo na pravom putu ostvarenja svojeg cilja i da su poslovni procesi kreirani i provođeni prema najvišim standardima struke.“

Nathalie Lerotić Pavlik, HR manager-ica za Adriatic regiju tvrtke Microsoft zahvalila se na priznanju te izjavila: „Naći se u društvu tek nekoliko kompanija koje imaju dugogodišnju tradiciju njegovanja najboljih praksi u ljudskih resursima je velika čast za nas. Microsoft je kompanija koja visoko vrednuje svakog zaposlenika te nudi niz mogućnosti za razvoj i napredovanje i raduje nas da je naš koncept percipiran od strane struke i šire zajednice. U svakom segmentu, pa i u ljudskim resursima, želimo biti pioniri i primjer ostalima, pa tako trenutačno unosimo razne promjene u našoj organizaciji kojima potičemo drukčiji način razmišljanja koji nas izvodi iz zone komfora u zonu rizika što naposljetku dovodi do novih ideja, veće kreativnosti, napretka te tehnoloških i poslovnih inovacija. Ovo vrijedno priznanje pokazuje da smo odabrali pravi razvojni put i da naše aktivnosti imaju učinka te ujedno predstavlja i obvezu da ubuduće budemo još bolji poslodavac partner. Na kraju želim se zahvaliti cijelom Microsoft timu na aktivnoj ulozi u postavljanju i realizaciji našeg koncepta, ali i prihvaćanju promjena u svakodnevnom poslovanju što nas je omogućilo da rastemo kao kompanija i kao pojedinci“.

U ime Valamar Riviere priznanje je primila Gordana Fabris, direktorica Ljudskih resursa te izjavila: „Iznimna mi je čast što u ime Valamara mogu primiti ovo posebno priznanje. Kao dugogodišnji nositelji certifikata Poslodavac Partner, kontinuirano smo rasli u promišljanju i stvaranju kvalitetne strategije ljudskih resursa kroz ulaganja u svoje zaposlenike, motiviranje, nagrađivanje i stručno usavršavanje, te tako postigli da Valamar bude prepoznat kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu. Certifikat Poslodavac Partner je uvijek bio važna potvrda našim dobrim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima, a ovo priznanje je dodatna pohvala kvaliteti našeg poslovanja. Ponosni smo što smo dio projekta Certifikata Poslodavac Partner od njegovih samih početaka i stoga koristim ovu priliku da tvrtki Selectio čestitam 10. godišnjicu obilježavanja ovog značajnog projekta koji nas u Valamaru potiče da iz godine u godinu budemo još bolji u svojoj misiji izvrsnosti.“

Direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima u Vipnetu, Martina Bajs, je prilikom primanja priznanja istaknula „Ponosni smo što smo deset godina nositelj Certifikata Poslodavac Partner i što smo se uključili u ovaj projekt od samog početka. Iz godine u godinu nadograđujemo naše prakse upravljanja ljudskim potencijalima s ciljem izgradnje radnog okruženja u kojem naši zaposlenici mogu ostvariti svoj puni potencijal. Certifikat Poslodavac Partner je vrijedna potvrda struke i pokazatelj da smo s razlogom već godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Čestitamo tvrtki Selectio na deset godina uspješnog projekta Certifikat Poslodavac Partner i značajnom doprinosu u promicanju izvrsnosti u praksama upravljanja ljudskim potencijalima.“

Trenutačno su 34 organizacije nositeljice certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close