Posao po mjeri – novi cjelogodišnji projekt

Autor: Vladimir Nišević , 31. listopad 2023. u 07:00
Foto: Pixabay

Bavimo se onim što prožima cijelo gospodarstvo.

Posao po mjeri novi je projekt Poslovnog dnevnika usmjeren na problematiku nedostatka radne snage u Hrvatskoj.

Kako se vidi već iz prvih tekstova koje objavljujemo, pitanje radne snage nije nešto što pogađa samo radno intenzivne djelatnosti ili sektore poput građevine. Pitanje nedostatka radnika nešto je što prožima cijelo gospodarstvo, kako u Hrvatskoj, tako i u EU.

Kod nas je samo jasnije vidljivo zbog problema depopulacije koji je započeo još prije 10-ak godina. Poslodavci danas moraju ne samo tražiti radnike na stranim tržištima, već i vrlo oprezno postupati s onima koje imaju te osmišljavati inovativne načine kako privući mlade.

Zbog toga će se projekt Posao po mjeri baviti i onim što u nedostatku hrvatske riječi nazivamo Employer branding. Krajnji cilj je stvoriti mjesto u medijskom prostoru koje će donositi kvalitetne analize i mišljenja vezana uz problematiku radne snage, ali i mjesto koje će poslodavcima pružiti priliku da izmijene iskustva u svojim tehnikama i strategijama Employer brendinga. Rubrika će izlaziti jednom mjesečno, a internetske ekstenzije i češće.

Ovo je pokušaj Poslovnog dnevnika da kontinuirano, kroz godinu dana, otvara jednu vrlo važnu temu za Hrvatsku u globalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close