Stručnjakinja za industriju Marija Šutina prelazi u lobističku kuću EuroNavigator

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 13:20
Marija Šutina

Iz EuroNavigatora ističu da je Marija Šutina dinamično pojačanje njihovom timu.

Nakon 20 godina rada u industriji i bogatog iskustva na rukovoditeljskim pozicijama vodećih poslovnih udruženja u Hrvatskoj, Marija Šutina prelazi u domaću lobističku kuću EuroNavigator kao Senior Manager.

EuroNavigator je renomirana lobistička kuća koja pruža stručne savjete međunarodnim tvrtkama o njihovoj prisutnosti u Hrvatskoj, istovremeno olakšavajući hrvatskim poduzećima pristup političkim krugovima Europske unije u Bruxellesu. Njihov portfelj klijenata obuhvaća sektore poput digitalne ekonomije, obrane i sigurnosti, energetike i transporta, prehrane, poljoprivrede, medija, turizma, zdravstva i obrazovanja. Marija Šutina pridružit će se timu na poziciji starijeg menadžera, nakon svoje bogate karijere u realnom sektoru i nacionalnim industrijskim udruženjima.

Iz EuroNavigatora ističu da je Marija Šutina dinamično pojačanje njihovom timu, a s obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo rada s politikom i industrijom sigurni su u njen doprinos razvoju poslovanja tvrtke: „Razumijevanje industrije koje Marija Šutina posjeduje uz dobro poznavanje političkog okvira omogućit će da djeluje kao pravi facilitator za suradnju između industrije i javnog sektora, što će dobiti poseban značaj u super izbornoj 2024. godini. EuroNavigator tako još jednom širi svoj tim stručnjaka i podiže kvalitetu svojih usluga, a Marijin angažman vjerujemo da će rezultirati novim poslovnim uspjesima.“, naglašava Milly Doolan, suvlasnica i direktorica EuroNavigatora.

Inače, nakon 10 godina upravljanja vlastitom tvrtkom za tekstil, Marija je sljedeće desetljeće preuzela odgovornost direktorice Udruge energetike, Udruge elektroindustrije i Udruge metalne industrije pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) gdje je imala prilike koordinirati aktivnosti s preko 200 tvrtki i voditi među-sektorske timove za obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost te za programiranje područja „Zelena Hrvatska“. Nakon HUPa, Marija je nastavila svoj profesionalni angažman u Hrvatskoj gospodarskoj komori kao Samostalna savjetnica koja je u svom mandatu surađivala s više od 650 tvrtki članica te pokrenula inicijative u područjima smart city, mikroelektronike i poluvodiča, željezničke i znanstvene industrije, povećavajući broj dobrovoljnih članica za 11%.

Odgovorna uloga koju preuzimam EuroNavigatoru zapravo je dinamičan iskorak u mojoj karijeri te se radujem iskoristiti svoje znanje i iskustvo u zagovaračkim aktivnostima na nacionalnoj i europskoj razini prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u ime industrije koju dobro poznajem.”, objasnila je Marija Šutina.

Marija Šutina je u novoj ulozi od 1. rujna 2023., gdje uz strateški razvoj poslovanja, svojim bogatim iskustvom savjetuje klijente iz različitih industrija uključujući energetiku, izvještavaju iz EuroNavigatora.

Komentirajte prvi

New Report

Close