Spasila osječke Kinematografe, sad čisti NK Hajduk

Autor: Darko Bičak , 10. travanj 2016. u 22:01
Marijana Bošnjak

Nova predsjednica NK Hajduka karijeru počela kao vlasnica tvrtke za web dizajn.

Hajduk je jedan od najvećih hrvatskih brednova, ne samo sportskih, te su ljudi koji su mu na čelu uvijek pobuđivali veliki interes javnosti. Imao je široku lepezu predsjednika, od vrhunskih menadžera do 'redikula', ali nikad dosad nije na čelu kluba bila žena.

Nova, privremena predsjednica Hajduka je gotovo anonimna ekonomistica Marijana Bošnjak, a raritet je i da uopće nije iz Splita, niti vjerojatno navija za Hajduk, već iz Osijeka.  Na njezinom Linkedin profilu stoji da je karijeru počela u tvrtki Primavista, gdje je bila vlasnica i projektna menadžerica. Ta tvrtka se, među ostalim, bavila web dizajnom te su u njihovoj referentnoj listi tvrtke poput Mlinara i Hotela Osijek. U poslovnim registrima stoji kako nije vlasnica od 2013. godine.

Bila je vlasnica tvrtke za poslovne usluge Contract, koja je ugašena 2003. godine. Od 2002. do 2012. Marijana Bošnjak bila je članica Uprave tvrtke za antikorozivnu zaštitu Energo-Color, ali i ta je tvrtka 2012. prestala postojati. Ima iskustva i u nekretninskom biznisu, radila je na početku karijere u  Agenciji za promet nekretninama Ljubek d.o.o. Osijek. Osječanima je poznatija kao direktorica Kinematografa Osijek, koje je spasila od gašenja. Upravo u Kinematrografima izgradila je svoj profil kriznog menadžera koji bi Hajduku dobro došao. Rođena je u Travniku, diplomirala je ekonomiju u Osijeku. U mladosti je radila za tetkovu tvrtku u Njemačkoj. Osim u Travniku i Osijeku, živjela u Zagrebu, Heidelbergu, Tel Avivu, Budimpešti i Los Angelesu.

Komentirajte prvi

New Report

Close