Promjene u Upravi AZ Investa

Autor: Objava za medije , 23. studeni 2020. u 12:15

Allianz Invest upravlja s tri investicijska fonda: Allianz Short Term Bond (kratkoročni obveznički fond), Allianz Portfolio (mješoviti fond) i Allianz Equity (dionički fond), te također i imovinom Allianza Hrvatska.

U Allianz Investu, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, došlo je do promjene u Upravi. Nakon isteka mandata Radovana Abramovića na mjestu predsjednika Uprave AZ Investa zamijenio ga je Davor Iljaš koji je do preuzimanja čelne pozicije bio član Uprave. U Upravi mu se kao članica pridružuje Ana Cvitan Penezić koja je od 2017. bila direktorica Sektora za financije i kontroling Allianza Hrvatska.

Allianz Invest upravlja s tri investicijska fonda: Allianz Short Term Bond (kratkoročni obveznički fond), Allianz Portfolio (mješoviti fond) i Allianz Equity (dionički fond), te također i imovinom Allianza Hrvatska.

Allianz Portfolio i ove je godine bio dobitnik nagrade Top of The Funds, u kategoriji mješovitih investicijskih fondova za poslovanje u 2019., i to drugu godinu zaredom, a osmu godinu u zadnjih 11 godina što pokazuje kontinuiranu kvalitetu. Ovu nagradu dodjeljuje Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK-a.

Davor Iljaš, članom Uprave Allianz Investa postao je u svibnju 2017. Na tu poziciju došao je iz Erste Asset Managementa i mjesta starijeg fond/ portfolio managera. Prethodno je iskustvo stjecao u Allianzu Hrvatska najprije kao financijski analitičar, a potom i kao portfolio manager. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije. Također je položio ispite za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondom, brokera i investicijskog savjetnika, a završio je i CFA program te stekao pravo na korištenje međunarodne titule CFA (Chartered Financial Analyst).

Ana Cvitan Penezić, najveći dio svoje karijere provela je u Allianzu Hrvatska, počevši kao pripravnica i napredujući do direktorice Službe za upravljanje financijskom imovinom što je bila od 2003. pa sve do 2017. Tada preuzima poziciju s koje dolazi na mjesto članice Uprave AZ Investa. Od svibnja 2015. do lipnja 2017. bila je predsjednica Nadzornog odbora Allianz Investa, a od studenoga 2019. do srpnja 2020. njegova članica. Od svibnja 2017. godine od listopada 2019. obavljala je i funkciju prokuriste u Allianz Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close