Novi CFO: Vindija ima izniman izvozni potencijal

Autor: Poslovni dnevnik , 15. srpanj 2021. u 22:00
Janko Štefanek/PD

U gotovo 20 godina karijere novi CFO Vindije iskustvo je stjecao kao korporativni menadžer i investicijski bankar.

Janko Štefanek novi je glavni financijski (CFO) direktor varaždinske Vindije koji na tu poziciju dolazi iz Meteor grupe gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT-jem.

Iz Vindije, koja od veljače ima novu Upravu na čelu s Nenadom Klepačem, u četvrtak su izvijestili da se Štefanekovim imenovanjem “nastavlja proces daljnjeg razvoja poslovanja kompanije, kao i budućih ulaganja kojima je cilj zadržati poziciju vodeće domaće mljekarske industrije i jedne od najvećih prehrambenih kompanija u regiji”.

U gotovo 20 godina karijere novi CFO Vindije iskustvo je stjecao kao korporativni menadžer i investicijski bankar.

Karijeru započeo u Ini, a do dolaska u Vindiju bio je na ključnim pozicijama vezanim uz financije i ulaganja, od Splitske i Zagrebačke banke, Genere i Meteor Grupe, gdje je uz višegodišnje obnašanje funkcije financijskog direktora od 2018. godine bio i član Uprave zagrebačkoga Badela 1862.

“Vindija je danas jedna od vodećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj i regiji s iznimnim izvoznim potencijalom. Kao odgovorna kompanija posebnu brigu posvećujemo očuvanju domaće poljoprivrede i prehrambene proizvodnje što ćemo nastaviti raditi i tijekom idućih godina”, rekao je novi glavni financijski šef Janko Štefanek.

Grupa Vindija obuhvaća 13 kompanija, od kojih je sedam u Hrvatskoj, a zapošljava 4335 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close