Nova direktorica na čelu Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2020. u 11:54

Nova direktorica Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore je Stefanie Ziska koja je  svoju funkciju preuzela je od 1. 4. 2020. nakon 14 godina provedenih u Americi.

Otkako se 2006. pridružila Njemačko-američkoj komori (GACC jug), Stefanie Ziska obnašala je različite uloge. Godine 2008. postala je direktorica marketinga, zatim zamjenica direktora 2011., a od 1. ožujka 2017.  i izvršna direktorica.

Stefanie Ziska zaslužna je za pokretanje zajedničke marke “AHK USA” i pokrenula inicijativu kvalificirane radne snage u cijeloj zemlji po uzoru na njemački sustav dualnog strukovnog obrazovanja u Sjedinjenim Državama.

Stefanie Ziska 2016. godine osvojila je Guvernerovu nagradu Georgie za međunarodnu poslovnu ženu godine te je 2017. godine nominirana u američki odbor Zaklade Alexander von Humboldt.

Rođena je u Braunschweigu u Njemačkoj. Završila je pravni fakultet na Sveučilištu Tübingen te je u sklopu studija godinu dana provela u Thessalonikiju u Grčkoj.

Na početku svog mandata, nova direktorica Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Stefanie Ziska izjavila je sljedeće:

U ova nemirna vremena poseban mi je izazov preuzeti funkciju direktorice najveće bilateralne vanjskotrgovinske Komore u Hrvatskoj. Vrijeme u kojem se nalazimo zahtijeva od svih nas da uložimo dodatnu energiju kako bi zadržali svakodnevicu što je više uobičajenom.  Posebno mi je drago što me na novoj funkciji dočekao tim koji me podržava i pomaže na mom putu u hrvatsku poslovnu zajednicu. Moj najveći zadatak trenutno bit će zastupanje interesa njemačkih tvrtki i svih naših članova u Hrvatskoj i pokušati ih podržati u svim važnim temama koje se tiču poboljšanja njihovih uvjeta poslovanja. To se posebno odnosi na dijalog hrvatskih institucija s relevantnim akterima njemačko-hrvatske poslovne zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close