Nini Dražin Lovrec novi mandat u HKIG-u

Autor: Suzana Varošanec , 23. siječanj 2023. u 22:00
Nina Dražin Lovrec nastavlja voditi Hrvatsku komoru inženjera građevinarstva/PD

U fokusu njezinog drugog mandata bit će osnaživanje položaja građevinske struke u Hrvatskoj te još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore.

Potpredsjednica Europskog vijeća inženjerskih komora (ECEC) i dosadašnja predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) Nina Dražin Lovrec ponovo je izabrana za predsjednicu te komore.

U fokusu njezinog drugog mandata bit će osnaživanje položaja građevinske struke u Hrvatskoj te još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore.

Program za četverogodišnje razdoblje koji je Lovrec predstavila na izbornoj Skupštini HKIG, uključuje niz aktivnosti kojima će Komora utjecati na kvalitetu pružanja usluga i radova u graditeljstvu te aktivnosti u samoj Komori poput opsega usluga koje Komora pruža.

“Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu. Puno posla je pred nama svima i trebamo ga čim kvalitetnije odraditi”, kaže Dražin Lovrec.

Za predsjednicu HKIG u prvom mandatu Dražin Lovrec izabrana je 2018. te je bila i prva žena na čelu Komore inženjera građevinarstva koja je u razdoblju od 2018. do 2022. postala lider u zastupanju interesa inženjera građevinarstva.

Uz osnaženu poziciju građevinske struke i inženjerske djelatnosti u društvu dovršena je tranzicija u e-Komoru i digitalizacija cijelog poslovanja. Za ogroman doprinos Komore i njezinih članova nakon potresa Dražin Lovrec je dobila i posebno priznanje Hrvatskog saveza građevinskih inženjera za osobit društveni doprinos.

Komentirajte prvi

New Report

Close