Nakon preuzimanja novi upravljački kadrovi na čelu Nexusa

Autor: Objava za medije , 22. ožujak 2018. u 14:22
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon preuzimanja NEXUS FGS-a , Inspire Investment Fond je na pozicije upravitelja angažirao poznate stručnjake Hrvoja Habuša i Dinka Novoselca koji će svojom stručnošću i znanjem voditi Nexus u budućnosti.

Inspire Investments je temeljem raspisanog natječaja preuzeo upravljanje fonda Nexus FGS.  Proces odabira novog društva za upravljanje provela je Splitska banka d.d. budući je ista skrbnik fonda. Povodom preuzimanja upravljanja, stručnjaci iz Inspire Investmenta najavili su kvalitetnu i brzu primjenu poslovnih procesa s ciljem ostvarenja učinkovitog, transparentnog i društveno odgovornog zatvaranja  fonda u roku od tri do najviše četiri godine.

Matko Bolanča  naglašava kako je strategija Inspire Investmentsa širenje poslova upravljanja alternativnim investicijskim fondovima sa privatnom ponudom s posebnim fokusom na fondove rizičnog kapitala i fondove poduzetničkog kapitala. “Preuzimanjem upravljanja jednim od najvećih fondova gospodarske suradnje napravili smo iznimno važan korak u realizaciji tog cilja”.

U skladu s novonastalim promjenama, Timu Inspire Investmentsa pridružili su se Hrvoje Habuš i Dinko Novoselec koji su imenovani na pozicije Upravitelja Fondom dok Upravu i dalje čine Matko Bolanča, predsjednik uprave te Krešimir Kukec i Marko Bešlić, članovi uprave.

Hrvoje Habuš financijski je stručnjak s MBA diplomom prestižnog sveučilišta Columbia Business School i s više od 15 godina iskustva na području rizičnog kapitala, tržišta kapitala i korporativnih financija. Dinko Novoselec jedan je od najiskusnijih hrvatskih fond menadžera s preko 20 godina iskustva od kojih 15 godina u vođenju najvećeg hrvatskog mirovinskog fonda.

Novoselec je ekskluzivno najavio kako će Inspire Investments predložiti promjenu imena fonda u “Inspirio FGS” s kojim ćemo u budućnosti djelovati na tržištu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Lopine, ovo je skrivanje mutnih poslova Zagrebačke Banke i Agrokora! A HANFA je dokazala da i Dalićka ima interesa tj. njeni pobočnici time što im je uopće dala upravljanje! NETRANSPARENTNO i KRIMINALNO!

Pa nema niti jedan posao u RH koji se može napraviti bez lopina?!

novoselca smo već vidjeli na djelu. plakali smo mi ali koliko vidim plakat će i drugi.

I opet ista spika: financijaši će vodit operativne businesse (proizvodnje) iz fotelje….. Rezultat će sigurno biti bolji!

New Report

Close