Moćni bankar ostaje na čelu banke koja posluje u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2020. u 12:29
Photo: IPA/PIXSELL

U nedjelju je drugi upućeni izvor za Reuters kazao da je odustao od utrke za vodeću poziciju u britanskoj banci.

Jean Pierre Mustier potvrdio je da ostaje izvršni direktor UniCredita, priopćila je u ponedjeljak najveća talijanska banka po imovini, opovrgavajući medijska izvješća o odlasku francuskog bankara.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Bloomberg je prošlog tjedna izvijestio da je Mustier jedan od glavnih vanjskih kandidata za poziciju izvršnog direktora u britanskoj banci HSBC.

Mustier je po Bloombergovom izvješću razgovarao s HSBC-om o preuzimanju dužnosti izvršnog direktora iako odbor britanske banke još nije donio odluku i razmatra više kandidata. Mustierovu je kandidaturu prošlog petka za Reuters potvrdio i neimenovani upućeni izvor.

Vlasnica Zagrebačke banke priopćila je pak danas da je nedavno usvojila novi poslovni plan za razdoblje od 2023. godine, ističući da je “cijela uprava, uključujući Jeana Pierrea Mustiera, u potpunosti fokusirana na njegovu uspješnu realizaciju”, stoji u priopćenju.

U nedjelju je drugi upućeni izvor za Reuters kazao da je Mustier odustao od utrke za vodeću poziciju u britanskoj banci.

Mustier je došao u UniCredit sredinom 2016. a u protekle tri godine restrukturirao je poslovanje talijanske banke, prodajući nenaplative kredite, smanjujući troškove i ograničavajući njezino poslovanje u matičnoj zemlji i na međunarodnoj razini, podsjeća Reuters.

HSBC je pak prošlog tjedna najavio da će temeljito restrukturirati poslovanje, uključujući prodaju imovine u vrijednosti 100 milijardi dolara, smanjenje odjela za investicijsko bankarstvo i promjene u poslovanju u SAD-u i Europi, koje će značiti ukidanje 35 tisuća radnih mjesta u trogodišnjem razdoblju.

Komentirajte prvi

New Report

Close