Mladen Pejnović novi je konzultant PPD-a

Autor: Marija Brnić , 06. prosinac 2016. u 22:00
Mladen Pejnović/M. L./PIXSELL

Nakon Sabine Škrtić karijeru u plinskom biznisu potražio i bivši šef DUUDI-ja.

Prvo plinarsko društvo nastavlja se kadrovski jačati, a najnovija akvizicija o kojoj se govori u poslovnim krugovima je Mladen Pejnović, bivši predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Pejnović nam je potvrdio početak suradnje s PPD-om, no ističe, neće biti zaposlenik. S Novom godinom odlazi u mirovinu nakon 42 godine rada, a potom planira biti aktivan kao poslovni konzultant za plinski biznis, pa će, kaže, jedan od važnih klijenata biti i PPD.  Prije Pejnovića PPD je kao vanjsku konzultanticu angažirao Sabinu Škrtić, koja je u mandatu Kukuriku vlade bila desna ruka ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku i vodila je sektor energetike. Kadrovsko ispreplitanje s politikom PPD-u se dogodilo i početkom 2016. kada je na poziciju zamjenika ministra gospodarstva došao Leo Prelec, jedan od glavnih suradnika Pavla Vujnovca, vlasnika PPD-a.

Ulazak Pejnovića među suradnike PPD-a dočekano je s propitivanjima njegove uloge u slučaju Petrokemije, jer je pod njegovom palicom država uložila u restrukturiranje kutinske tvrtke i pripremila je za ulazak strateškog ulagača, a za koji je na natječaju jedini kandidat s obvezujućom ponudom upravo PPD. No, Pejnović kaže kako njegov poslovni odnos s PPD-om nema povezanosti s Petrokemijom. Prije dolaska u DUUDI bio direktor Gradske plinare Zagreb, pa će svoje iskustvo u plinskom sektoru u slučaju PPD-a biti koncentrirano na njihove projekte preuzimanja malih plinara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close