Microblink jača tim nakon prve investicije za globalno širenje, predstavili novog direktora

Autor: Lucija Špiljak , 01. ožujak 2021. u 11:51

U tvrtku je stigao na poziciju direktora Microblinka za Hrvatsku i dio novog upravljačkog tima zaduženog za ubrzanje rasta na globalnom tržištu.

Igor Strejček najnovije je pojačanje Microblinka, hrvatske softverske tvrtke koja je razvila za skeniranje dokumenata mobilnim uređajem. U tvrtku je stigao na poziciju direktora Microblinka za Hrvatsku, potpredsjednika Microblinka za operacije te kao dio novog upravljačkog tima zaduženog za ubrzanje rasta na globalnom tržištu. Strejček dolazi s pozicije direktora sektora direktnih kanala Erste banke koja je ranom implementacijom Microblinkovog ”slikaj i plati” rješenja kompaniji osigurala vrijednu referencu i prepoznatljivost na tržištu. Microblinkova rješenja danas koristi više od 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, a Strejčekov dolazak još je jedan u nizu ciljeva kojima planiraju ujačati tim, kako bi ubrzali rast na globalnom tržištu i daljnji razvoj globalno jedinstvene AI platforme za računalni vid.

Strejček će u novoj organizacijskoj strukturi Microblinka biti član upravljačkog tima kompanije, uz globalnog izvršnog direktora Darrena Bassmana i globalnog izvršnog direktora za tehnologiju Juricu Cerovca. Suosnivači Microblinka, Izet Ždralović i Damir Sabol neće biti dio upravljačkog tima kompanije i prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije.

”Prije 10 godina kada mi je Damir prvi put pokazao prototip PhotoPaya, povjerovao sam da će ta usluga značajno olakšati plaćanje računa mobilnim bankarstvom. Partnerski odnos koji smo razvijali u projektima, poput Slikaj i plati, Keks Pay i George, danas dobiva potpuno novu, višu dimenziju. Sada Damir daje povjerenje meni, kao novom članu Microblink dream teama, kako bih pomogao u ubrzanom razvoju i još snažnijem širenju na globalnom tržištu. To me čini izuzetno ponosnim i motiviranim”, rekao je Strejček, za kojeg Sabol i Bassman vjeruju kako predstavlja snažno pojačanje. Microblink trenutno ima 111 stalno zaposlenih u Hrvatskoj, a samo tijekom prošle godine zaposleno je 50 novih stručnjaka.

Prva investicija za rast na globalnom tržištu

U osam godina poslovanja zagrebačka tvrtka razvila je sveobuhvatnu AI platformu za računalni vid te šest ključnih proizvoda koji su postali globalni industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta dokumenata i automatiziranje unošenja podataka. Microblinkov prvi i najpoznatiji proizvod u Hrvatskoj, PhotoPay standard je u plaćanju najrazličitijih računa zbog kojeg se više ne mora čekati u redovima već se plaća jednostavno i brzo, putem mobilnih aplikacija svih domaćih banaka. Uz PhotoPay, najpoznatiji proizvodi Microblinka su: BlinkID, za digitalizaciju osobnih dokumenata, BlinkCard, za digitalizaciju kreditnih kartica te BlinkReceipt, za digitalizaciju raznih maloprodajnih računa. Ova rješenja globalno su prepoznata od velikog broja kompanija u nizu industrija, od financijske, telekoma, osiguranja, preko istraživanja tržišta i marketinške industrije do maloprodaje i industrije robe široke potrošnje. Tako, primjerice, Microblinkova rješenja koriste Stripe, Qatar Airways, policija u San Franciscu, a korištena su i na američkim izborima.

Podsjetimo, u Microblink je krajem prošle godine bostonsko investicijsko društvo Silversmith Capital Partners uložilo 60 milijuna dolara za manjinski dio u tvrtki, čime tržišna evaluacija Microblinka premašuje milijardu kuna.  Generalni partner Silversmith Capital Partners, Sri Rao, istaknuo je početkom godine u intervjuu za Poslovni dnevnik kako žele ulagati u tim, proizvod i organizaciju koja ide na tržište. “Microblink je izgradio inženjersku organizaciju i tehnološku platformu svjetske klase, a partnerstvo sa Silversmithom pomoći će tvrtki da ubrza rast u ključnim poslovnim područjima, uključujući razvoj proizvoda, izlazak na tržište i širenje tima. Mi smo dugoročno orijentirani investitori i surađivat ćemo s tvrtkom kako bismo ulagali u tim, proizvod i organizaciju koja ide na tržište kako bismo omogućili održivi rast u budućnosti”, rekao je tada Sri Rao.

Komentirajte prvi

New Report

Close