Goran Šaravanja umjesto Zvonimira Savića u HGK

Autor: Ana Blašković , 23. svibanj 2022. u 22:00
Šaravanja će funkciju glavnog ekonomista preuzeti prvim danom lipnja/S. Strukić/PIXSELL

Šaravanja u HGK dolazi s pozicije direktora svoje konzultantske tvrtke Imelum za makroekonomske i sektorske analize za JIE.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) od 1. lipnja dobiva novog glavnog ekonomista. Na toj poziciji Goran Šaravanja, iza kojeg je bogata karijera u Zagrebačkoj banci i Ini, zamijenit će premijerovog savjetnika za ekonomiju Zvonimira Savića.

Šaravanja u HGK dolazi s pozicije direktora svoje konzultantske tvrtke Imelum za makroekonomske i sektorske analize za JIE.

U Zabi je ekonomska istraživanja vodio četiri godine nakon čega odlazi u Inu gdje je obnašao niz funkcija, uključujući i one glavnog ekonomista te direktora strateškog razvoja. U HGK će biti zadužen za upravljanje ekonomskom strategijom, makroekonomskim analizama, prognozama i prijedlozima za poboljšanje rasta.

“Hrvatska čeka odluku o pristupanju europodručju 1. siječnja 2023., spremna je za Schengen, a sljedeći je cilj pristupiti OECD-u. To su važni događaji za poboljšanje poslovnog okruženja koje će hrvatski poduzetnici znati iskoristiti, kao što su iskoristili naš ulazak u EU.

I da je inozemno gospodarsko okruženje idealno, a nije, trebali bismo težiti stalnom unapređenju poslovnog okruženja i institucionalnog okvira. Tako bi poduzetnici bili u prilici još više doprinijeti razvoju društva i gospodarstva”, kaže Šaravanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close