Veliko pojačanje: U ministarstvo dolazi iskusni financijaš s bogatim radnim iskustvom

Autor: Jadranka Dozan , 29. kolovoz 2022. u 07:00
Državnim tajnikom Vlada je imenovala Hrvoja Bujanovića, financijaša s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji/PD

Državnim tajnikom u tom ministarstvu Vlada je imenovala Hrvoja Bujanovića, financijaša s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji.

U Hrvatskoj nije baš čest slučaj – štoviše, više je iznimka nego pravilo – da se u državnu administraciju pridobiju investicijski profesionalci s velikim iskustvom u područjima poput tržišta kapitala, strateškog konzaltinga, strukturiranog, projektnog i sindiciranog financiranja, IPO-a…

Takvo kadrovsko pojačanje stiže u Ministarstvo gospodarstva. Državnim tajnikom u tom ministarstvu Vlada je imenovala Hrvoja Bujanovića, financijaša s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji.

Do odluke o tom profesionalnom iskoraku, bio je viši izvršni direktor u PBZ-u, gdje je protekla dva desetljeća obnašao niz odgovornih funkcija u investicijskom i korporativno bankarstvu.

Nakon što je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu stekao zvanje magistra ekonomije, prije 20-ak godina završio je i sva tri stupnja CFA (Chartered Financial Analyst) programa istoimenog američkog instituta, što je najpoznatija i globalno najcjenjenija titula koju nose investicijski profesionalci.

Stekao je i dvije MBA diplome, u Beču i Minnesoti. Tijekom karijere u PBZ-u, kao tzv. sponzor projekta bio je odgovoran za organiziranje, vođenje i provedbu niza izdanja državnih, municipalnih i korporativnih obveznica, kao i 12 javnih ponuda dionica za neke od vodećih domaćih kompanija.

Vrijednost svih tih transakcija premašuje 45 milijardi eura, gotovo vrijednost godišnjeg BDP-a Hrvatske. Među tim transakcijama su i mnoga financiranja vezana uz javna/državna poduzeća.

Kao novom članu tima ministra Davora Filipovića ona će mu sada biti u fokusu “s druge strane”, a s obzirom na područja dosadašnjih interesa i iskustava izgledno je da će biti svježa snaga i kad su u pitanju npr. europski fondovi ili strana ulaganja (FDI).

Sam Bujanović sumnjičav je prema “velikim misijama pomicanja brda”. Više, kaže, vjeruje u uporan i konkretan rad snažnih timova. Energije i upornosti mu očito ne nedostaje.

Uz posao i obitelj, ljubav prema putovanjima, motorima, sportu i knjigama, bavi se i – maratonom. Uspješno je “zaokružio” 6 najvećih svjetskih maratona Abbot World Marathon Majors – Boston, New York, Chicago, London, Berlin i Tokio.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Bez obzira na financije ili  nefinancije..žene su uvijek iste…kad su pravi muškarci u pitanju..isto ko i Vi ..ponašamo se ko telad….

Na je Paris neg je čačak

Ima sve kvalitete !!!  Može!….

Zgodan je  ……pametan…financijaš….  svako ima svoje  fetiše………….pa, gde ste ga skrivali do sad …?

New Report

Close