D-Marin grupa imenovala novog izvršnog direktora

Autor: Lucija Špiljak , 05. svibanj 2021. u 12:11
Oliver Dörschuck/PD

Ističu kako Dörschuck donosi “iznimno iskustvo i izvrsne rezultate stečene u industrijama ugostiteljstva i turizma, što će dodatno osnažiti D-Marin grupu”.

Oliver Dörschuck novi je izvršni direktor D-Marin grupe, vodećeg operatora vrhunskih marina sa sjedištem u Ateni.

Na ovoj poziciji Dörschuck nasljeđuje Stevena Rudnitskyja, aktualnog predsjednika i privremenog glavnog izvršnog direktora D-Marina koji će i dalje ostati aktivno uključen kao predsjednik.

Odluka stupa na snagu s 1. lipnja, a iz D-Marin grupe ističu kako Dörschuck donosi “iznimno iskustvo i izvrsne rezultate stečene u industrijama ugostiteljstva i turizma, što će dodatno osnažiti Grupu u daljnjem rastu i postaviti nove standarde u upravljanju marinama i nautičkom poslovanju te ponuditi jedinstveno iskustvo gostima”.

Dörschuck u D-Marin dolazi iz SSP Grupe, tvrtke koja dizajnira i upravlja restoranima u turističkim destinacijama, uključujući zračne luke, željezničke postaje te servisne stanice na autocestama. Na mjestu izvršnog direktora za kontinentalnu Europu nadmašio je tržišni rast kroz inovativne i učinkovite usluge i F&B koncepte, osvajajući natječaje te preuzimajući i integrirajući konkurente.

Prije SSP-a, Oliver je bio dio tima TUI Grupe 14 godina, s najdužim stažem kao predsjednik Uprave za Njemačku, Austriju, Švicarsku i Poljsku. Za vrijeme njegovog upravljanja, kompanija je započela projekt “TUI Customer Experience”, s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti na svakom koraku korisničkog putovanja pomoću digitalnih alata.

“To je iskustvo za koje očekujemo da će biti od velike koristi i u D-Marinu. Oliver Dörschuck je kreirao i pokrenuo nekoliko hotelskih brendova na Mediteranu te je vrlo iskusan u upravljanju dobiti”, ističu iz tvrtke.

D-Marin grupa upravlja poslovanjem ukupno 14 marina u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori, s ukupno 7436 morska veza i suhim vezovima za ukupno 2025 plovila. Tri hrvatske marine dio su grupe D-Marin: Mandalina u Šibeniku te Dalmacija i Borik na zadarskom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close