CIA nudi posao: Plaća do milijun kuna godišnje ako znate hrvatski

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2017. u 18:16
FOTO: Thinkstock

Najveća i najmoćnija svjetska špijunska agencija traži ambiciozne zaposlenike.

Govorite hrvatski, bosanski ili srpski? E pa možda ste upravo vi savršen kandidat, ili kandidatkinja, za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svijetu. CIA, naime, traži baš ljude s odličnim poznavanjem tih jezika.

Osim "mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države", potencijalni novi zaposlenici dobivaju novčane bonuse do 35.000 dolara, ovisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju.

Vjerojatno najprimamljivije radno mjesto je ono instruktora za strane jezike u CIA-inom sjedištu u Washingtonu s plaćom do 161.900 dolara, bez raznih bonusa, što je oko milijun kuna.

"CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obavještajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inozemstvu", stoji, između ostaloga, u oglasu za posao, prenosi Express. Oglas možete pogledati OVDJE.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Poanata komentara: ja sam u americi 30 godina!

Kakve to budalaštine objavljujete, a niste provjerili izvorno, CIA-inu stranicu za tendere??? Već trideset godina živim u Americi i znam da nijedna obavještajna služba na svijetu ne zapošljava strance. Nikada nitko nije u CIA-i stranci dao pištolj i značku agenta, da ide okolo i predstavalja američke interese.

CIA jasno opisuje uvjete za posao koji spominjete:

“Minimum requirements: Candidates should have at least a Bachelor’s or higher in foreign language, linguistics or a related field; native-like fluency in the language; 2-5 years of teaching experience; demonstrated knowledge of the respective area’s history, culture, politics and economy; and the ability to use the latest technology and teaching techniques. (…)
ALL POSITIONS REQUIRE RELOCATION TO THE WASHINGTON DC METROPOLITAN AREA.
All applicants must successfully complete a thorough medical and psychological exam, a polygraph interview and an extensive background investigation. U.S. citizenship is required.”

Znači, bez američkog državljanstva, sveučilišne diplome iz lingvistike ili srodnog polja, ne trebaju se javljati. Kome je u interesu da objavljujete budalaštine???

New Report

Close