Blieweis direktor EVN Croatia Plina

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2023. u 22:00
Očekuje se da Blieweis iskustvom u energetskom poslovanju EVN-a doprinese daljnjoj plinofikaciji Dalmacije i Like/PD

Na mjesto direktora EVN Croatia Plin imenovan je s mjesta voditelja Odjela trgovanja energijom EVN Grupe.

Stephan Blieweis novi je direktor EVN Croatia Plin. Na mjesto direktora EVN Croatia Plin imenovan je s mjesta voditelja Odjela trgovanja energijom EVN Grupe, pozicije koju će i dalje nastaviti obnašati. Tvrtku u Hrvatskoj će voditi zajedno s Peterom Zarubom koji je član Uprave EVN Croatia Plin od siječnja 2017.

“Velikim iskustvom u energetskom poslovanju EVN-a doprinijet će daljnjoj plinofikaciji Dalmacije i Like te povećanju broja privatnih i poslovnih korisnika.”, navodi se u priopćenju tvrtke.

Blieweis je 2005. diplomirao na bečkom Fakultetu ekonomije i poslovnog upravljanja. EVN-u se pridružio 2013. kada je počeo raditi u Odjelu nabave energije (Energy Procurement Department).

U sklopu EVN-a obnašao je rukovodeće funkcije u nabavi i trgovanju, a prije dolaska u EVN iskustvo je stekao u kompanijama u poslovima trgovanja energentima i drugim dobrima na azijskom i europskom tržištu.

EVN Croatia Plin u Dalmaciji posluje od 2009. na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije gdje na temelju koncesije gradi plinsku distributivnu mrežu. EVN Croatia Plin je 2022. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 9.720.809,48 eura što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -16.585,44 € u odnosu na 2021., a broj zaposlenih povećan je na 20.

Komentirajte prvi

New Report

Close