Bago preglasan, Izvoznike će voditi Davor Baković

Autor: Marija Brnić , 13. listopad 2022. u 22:00
Davor Baković novi je predsjednik Hrvatskih izvoznika/PD

Novi je predsjednik HIZ-a Davor Baković, inače čelnik Končar – Mjernih transformatora, a izabrani su i novi potpredsjednici i članovi Upravnog odbora.

Tri tjedna nakon što je održana skupština, Udruženje Hrvatski izvoznici (HIZ) objavilo je da je na njoj izabrano i novo vodstvo.

Novi je predsjednik HIZ-a Davor Baković, inače čelnik Končar – Mjernih transformatora, a izabrani su i novi potpredsjednici i članovi Upravnog odbora.

Neuobičajeno kašnjenje u objavi dodatno je skrenulo pozornost i na odlazak Darinka Bage s čela HIZ-a, koji je bio inicijator njegovog osnivanja i predsjednik proteklih 18 godina. On je bio u utrci za još jedan mandat, što nam je i sam potvrdio.

No, došlo je do razmimoilaženja u konceptu i za dva glasa Bago je, kaže, bio preglasan. Na pitanje oko čega u HIZ-u nisu bili suglasni s njim, Bago objašnjava da je uvijek bio zagovornik da HIZ bude orijentiran ka izvoznicima iz redova malih i srednjih poduzetnika, koji su i najbrojniji i kojima je pomoć u iskazivanju njihovih stavova potrebnija nego velikima.

On će, kaže, biti i dalje aktivan u HIZ-u i na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom. Bagin nasljednik, Davor Baković, u svojoj prvoj poruci naglašava važnost izvozne ekonomije za malu zemlji poput naše, te smatra pitanje izvrsnosti u izvozu egzistencijalnim za Hrvatsku.

“Planiram nastaviti s dobrom praksom HIZ-a, te vas molim za entuzijazam i podršku kako bismo riješili ovo naše egzistencijalno pitanje. Izazova je više nego ikad, pogotovo u novom bipolarnom svijetu. Ali dobro znate da su izvoznici po definiciji borci i da se ne boje izazova”, zaključio je Baković. mb

Komentirajte prvi

New Report

Close