Assecov čovjek za kontroling i akvizicije novi član Uprave tvrtke

Autor: Bernard Ivezić , 16. lipanj 2020. u 22:00
Marko Špegar

Špegar postaje i član Uprave tvrtke kćeri, specijalizirane za platni biznis, Paytena.

Asseco SEE, IT tvrtka s najvećim fintech potencijalom u Hrvatskoj, signalizirala je da će i dalje biti okrenuta akvizicijama kao metodi rasta poslovanja.

Tvrtka je objavila da je s 1. svibnjem imenovala člana Uprave za financije Marka Špegara. Ujedno, on postaje i član Uprave tvrtke kćeri, specijalizirane za platni biznis, Paytena. Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska kaže da će Špegar dati veliki doprinos daljnjem rastu poslovanja.

“Portfelj usluga konstantno širimo putem internog razvoja i akvizicija te vjerujem da će Marko tu dati poseban doprinos”, kaže Gržalja. Dodaje da je posebno zadovoljan što je Špegar na tu funkciju došao napredujući unutar kompanije. Marko Špegar karijeru je započeo 2008. godine kao revizor u KPMG-u, a godinu kasnije prelazi u Asseco SEE u kontroling gdje je dogurao do pozicije menadžera odjela.

U Assecu SEE navode da je Špegar u posljednjih deset godina mnogo radio na širenju tvrtke kroz organski rast i akvizicije. Zatim, radio je na poslovnima konsolidacije tvrtki unutar Asseco SEE grupe, a što uključuje definiranje i digitalizaciju administrativnih procesa.

Asseco SEE lani je preuzeo Monri grupu, bivši Webtech te se pozicionira kao vodeći omnichannel igrač u regiji. Usto je jedan od najvećih sistemskih integratora u financijskom sektoru, kako u Hrvatskoj tako i regiji.

Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseca SEE Hrvatska navodi da ostaju fokusirani na razvoj inovativnih softverskih rješenja koja unaprjeđuju poslovanje financijskih institucija u cijeloj regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close