Aminessov Gourmet tim bogatiji za još jednog poznatog chefa, evo i koji dio ponude će nadgledati

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2023. u 12:55
Foto: Aminess

Ovime Aminess nastavlja suradnju s vrhunskim chefovima te nastavlja svoj put kako bi postali jedni od najboljih u hotelijerstvu što se tiče gourmet ponude.

Hrvatski chef Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima i time obogatio gourmet sastav hotelske grupacije Aminess. Melkior će tako u svim destinacijama jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija biti zadužen za unaprjeđenje kvalitete i standarda svih buffet stolova. Time će se uspostaviti standardizacija jela i praćenje kako bi svi kriteriji bili na najvišoj mogućoj razini za svakoga gosta. Ovime Aminess nastavlja suradnju s vrhunskim chefovima te  nastavlja svoj put kako bi postali jedni od najboljih u hotelijerstvu što se tiče gourmet ponude.

Melkior Bašić dobro je poznato ime hrvatske gastronomske scene. Bašić dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L’Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima 5* i 4* te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.

“Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja, a upravo projekti i razna kulinarska događanja koja se odvijaju unutar Aminessa približavaju gastronomiju širem krugu ljudi i stvaraju nove sljedbenike visokog kulinarstva. Moja vizija je da Aminess grupacija postane vodeća kada je riječ o ponudi buffet stolova u hotelijerstvu”, zaključio je chef Melkior Bašić.

Prateći trendove i potrebe u suvremenoj gastronomiji i posebnim režimima prehrane chef Melkior Bašić pozvan je u Aminess Gourmet tim da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude. Melkior se tako pridružuje kolegama chefovima Matiji Bogdanu, Davidu Skoki i Hrvoju Zirojeviću koji brinu o kvaliteti Aminess Gourmet ponude.

Komentirajte prvi

New Report

Close