Hrvatski chef Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima i time obogatio gourmet sastav hotelske grupacije Aminess. Melkior će tako u svim destinacijama jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija biti zadužen za unaprjeđenje kvalitete i standarda svih buffet stolova. Time će se uspostaviti standardizacija jela i praćenje kako bi svi kriteriji bili na najvišoj mogućoj razini za svakoga gosta. Ovime Aminess nastavlja suradnju s vrhunskim chefovima te nastavlja svoj put kako bi postali jedni od najboljih u hotelijerstvu što se tiče gourmet ponude.
Melkior Bašić dobro je poznato ime hrvatske gastronomske scene. Bašić dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L’Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima 5* i 4* te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu