Zbog ‘aljkave’ administracije u vjetar mu otišlo 200.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2012. u 11:27
Thinkstock

Trogir je mogao imati tvornicu i posao za 64 radnika, no sve su uprskali.

Zbog 'aljkave' administracije koja sedam godina nije uspjela riješiti potrebnu dokumentaciju, vlasniku tvrtke Trenton Davoru Karninčiću u vjetar je otišlo 200.000 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Name, Davor Karninčić je 2005. godine želio graditi tvornicu maslinova ulja u kojoj bi radilo 64 zaposlenika. Kako je Grad Trogir, odnosno tadašnji HDZ-ov gradonačelnik Vedran Rožić u to vrijeme promovirao radnu zonu u Planome, Karninčić je kupio 12 tisuća četvornih metara terena, a to ga je stajalo oko 700.000 kuna. "Sklopio sam ugovor s Gradom Trogirom, a oni su se kao prodavatelji zemljišta obvezali ishoditi svu potrebnu dokumentaciju za tu radnu zonu i napraviti infrastrukturu: dovesti vodu i struju, telefon, urediti prilazne putove", kazao je Karninčić za Slobodnu Dalmaciju te dodao kako je na njemu bilo predočiti idejni projekt, dobiti kredit i lokacijsku dozvolu.  Tako je i učinio: potrošio je novac za idejni projekt, HBOR mu je odobrio kredit za gradnju tvornice, ali sve je stalo na lokacijskoj dozvoli.

"Uredno sam podnio zahtjev, a onda su me izvijestili da Grad Trogir nije napravio ono što se od njih tražilo da bi radna zona u Planom poslovala po zakonu, pa ni ja ne mogu dobiti lokacijsku dozvolu za gradnju objekta. Godine su prolazile, ja sam ih požurivao, moljakao, vukao za rukav, međutim, ništa", objasnio je Karninčić. Nakon tri – četiri godine potezanja s birokracijom i predlaganja kompromisnih rješenja, podnio je tužbu protiv Grada Trogira.
Potom je uslijedio novi šok. Naime, općinski sud u Trogiru presudio je u korist Grada, iako su Karninčiću dali za pravo jer je utvrđeno da je on ispunio svoje obveze iz ugovora, a Grad nije.

"Kako stoji u obrazloženju presude riječ je o profesionalnom riziku, pa nemam pravo na nikakvu odštetu", požalio se Karninčić koji ne može vjerovati što mu se događa i da kao poraženi u postupku mora platiti troškove parničenja. Računa da je na zemljište, a potom i na najam jer na zemljištu nije mogao raditi, potrošio oko 200.000 eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

SRAMOTA!!! Ako je sve ovo istina onda, SRAMOTA! Ovakav ološ koji se ne mijenja samo Harmagedon može istrijebiti.

tipična rvatska priča. uspjeti na pošten način u ovoj zemlji je sf .

New Report

Close