Zahvaljujući startupima, Rijeka sinonim za inovacije

Autor: Marta Duić , 05. veljača 2016. u 09:40
Sudionici riječkoga Startup Europe Weeka

Ultijack privukao domaće ulagače, Pointme Slovence.

Startup Europe Week, jedinstvena inicijativa Europske komisije koja je obuhvatila 40 zemalja i više od 200 gradova radi približavanja startup kulture javnosti, održana je u srijedu Rijeci. Organizatori Visoka poslovna škola PAR i Startup inkubator Rijeka predstavili su uspješne riječke startup priče.

Među njima je tim Ultijack, koji je uvjerio investitora Davorina Štetnera, predsjednika CRANE-a, da uloži 150.000 kn u njihovu ideju multifunkcionalne jakne. Drugu startup priču ispričao je tim Pointme, koji je dobio investiciju od 15.000 eura i priliku za nastavak rada u ABC akceleratoru u Ljubljani. Njihova ideja mobilne aplikacije koja nagrađuje korisnike za fotografije koje naprave s određenim brendom oduševila je korisnike.

"Presudan je bio ulazak u ABC program, a od posljednjih uspjeha izdvojio bih i pregovore sa najvećim regionalnim marketinškim agencijama i brendovima", pohvalio se Mateo Stupičić iz Pointmea, koji je istaknuo kako im je u počecima bila dragocjena pomoć riječkog startup inkubatora. Valinea Vinger otkrila je pak kako upravo priprema Kickstarter kampanju za multifunkcionalnu unisex jaknu Passenger koja se može preoblikovati na sedam različitih načina, a nudit će i dizajnerske majice te multifunkcionalne šalove. Njima je, kaže, u početcima institucionalna pomoć omogućila umrežavanje s ljudima iz start up zajednice. Dario Zorić, jedan od organizatora Startup Europe Weeka, ističe da je event organiziran po uzoru na one u Silicijskoj dolini te kako vjeruje da će Rijeka opet biti sinonim za inovacije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close