Uz Meriddu regulirate stres

Autor: Marta Duić , 22. prosinac 2016. u 22:00
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Pametna narukvica omogućava vam da pratite negativne učinke stresa.

Ideje startupa Merrida i mlade poduzetnice Tihane Petričević nastala u suradnji s liječnicima. Naime, zbog porasta psihosomatskih oboljenja, koja su usko povezana s užurbanom svakodnevicom, preopterećenošću životnim obavezama te povećanim stresom Petričević je osmislila rješenje tog problema u samom začetku, prije nego što se razvije u zbiljniji problem i trajno ošteti zdravlje.

Projekt Meridda čine softversko-hardverska rješenja za sanaciju negativnih učinaka stresa po vaše zdravlje i radnu učinkovitost. Ovaj startup kreira pametnu narukvicu koja će vam omogućiti da precizno pratite parametre poput stresa, tjelesne temperature, lokacije te vremenskog perioda u kojem se sve odvija. Tu je mobilna i web aplikacija koji omogućavaju kvalitetnu obradu i prikupljanje podataka. Kako kaže Peričević, isti taj softwer vrlo brzo će detektirati koje su vam najslabije točke na kojima treba poraditi i dati vam sugestije kako neke stvari učinkovito samoregulirati. Uz to, sve primijenjeno možete ponovno izmjeriti kako biste se uvjerili koliko ste bili uspješni.

˝Na ideji sam počela raditi sustavnije kroz program Founder Instituta Hrvatska, prije dvije godine, a sam razvoj ide postupno, onoliko koliko mi financijski okviri dopuštaju. Trenutno smo u potrazi za investitorima kako bi ubrzali razvoj proizvoda i što prije ga plasirali na tržište˝, kaže Petričević.

Sam projekt i tim su interdisciplinaran tako da u suradnike ovog startupa ubrajamo liječnika, psihologa, kineziologa, inženjere, elektroničare, sve prema potrebi dok je Petričević stalno zaposlena i glavna odgovorna.

˝Cilj nam je kreirati kvalitetan i inovativan proizvod koji će po svojoj estetici i funkcionalnostima moći konkurirati na vanjskom tržištu. Primarno planiramo proizvod plasirati na zapadno europskom i američkom tržištu, ali naravno ne isključujemo ni ostatak svijeta˝, otkriva Petričević.

Petričević ističe kako je personalizirani pristup, rješavanje i identificiranje samog problema putem hardvera i softvera, a ne putem subjektivne samoevaluacije glavni adut ovog startupa. Također, u njihovom radu važna i primjena određenih elemenata biofeedback terapije, koja se pokazala vrlo učinkovitom kod određene simptomatike usko povezane sa stresom.

Komentirajte prvi

New Report

Close