Uz aplikaciju Madbarz vježbanje je zanimljivije

Autor: Marta Duić , 27. siječanj 2015. u 17:46
Aplikacija Madbarz pokazuje koji su mišići zanemarani u dosadašnjem vježbanju i za njih preporučuje vježbe

Tim mladih Zagrepčana osmislio je aplikaciju Madbarz koja savjetuje i pospješuje korisnikovu učinkovitost u treninzima.

Na ideju sam došao tijekom vježbi s vlastitom težinom (bodyweight workout) na Jarunu i shvatio sam da nema nikakav globalni website za to.

Nakon uspješno realiziranog projekta sa 200.000 tzv. jedinstvenih posjetitelja mjesečno na web stranici odlučili smo napraviti i aplikaciju", pojasnio je Luka Macner iz Madbarza nastanak projekta. Madbarz je aplikacija koja vas vodi kroz trening i cijela stvar funkcionira kao osobni trener. Ovisno o vašim željama dobivate besplatne treninge, a uskoro će biti dostupni i planovi prehrane. Osim što vas aplikacija vodi kroz treninge, vaše treniranje poprima jednu potpuno novu dimenziju jer ako trenirate s Madbarzom svaki vaš trening ostaje zabilježen i svoje rezultate možete pratiti kroz grafove.

Moći ćete vidjeti koje mišiće ste aktivirali kroz protekle treninge te zanemarujete li neki dio tijela, a aplikacija će vam odmah preporučiti trening koji bi vam aktivirao zanemarene mišiće. Aplikacija ima i društvenu komponentu, možete pratiti prijatelje i gledati što oni treniraju, "respectati" (slično lajkanju na Facebooku) njihove treninge i komentirati ih. Kada su odlučili izraditi aplikaciju, Macner i njegov šesteročlani tim utrošili su oko 150 timskih sati rada na ideji, a kada su zaokružili projekt krenuli su u realizaciju odnosno u dizajniranje. Za nekoliko tjedana planiraju na tržište lansirati potpuni projekt, a aplikaciju trenutno koristi 2300 ljudi.

"Trenutno smo u zatvorenoj beta verziji i testiramo proizvod prije lansiranja, za pristup proizvodu trenutno na listi čekanja imamo 80.000 osoba koji su ostavili svoj email kako bi počeli koristiti proizvod. Osim toga, trenutno imamo 213.000 Facebook fanova. Svakodnevno se oko 300 novih ljudi predbilježi za listu čekanja na stranici madbarz.com", tvrdi Macner. Kako kaže Macner poanta cijele priče je imati sretne korisnike i dobru statistiku s kojom se može podići investicija. "To i je naš cilj, nova runda financiranja. Također želimo što prije otvoriti kanale putem kojih će korisnici moći platiti za korištenje određenih dijelova proizvoda. Slušat ćemo naše korisnike i raditi izmjene koje će oni predlagati", tvrdi Macner.

Komentirajte prvi

New Report

Close