Uspješno završeno drugo izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC)

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2015. u 09:49
Foto: ITC

Ovogodišnja, završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji START-UP udruge održana je u klubu Pietas Julia u Puli na kojem su poduzeća partneri proglasili pobjednike.

Ovogodišnja, završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji START-UP udruge održana je u klubu Pietas Julia u Puli na kojem su poduzeća partneri proglasili pobjednike. Za dobru atmosferu bio je zadužen DJ Smile, a mnogobrojne posjetitelje zabavile su plesne skupine AB Original i Cool Step.

Neakon nepunih dva mjeseca rješavanja poslovnih slučajeva kojem su mogli prisustvovati studenti iz čitave Hrvatske, predstavnici poduzeća proglasili su najbolje te im uručili nagrade. Svi natjecatelji dobili su certifikate za sudjelovanje na ITC-u i poklon pakete. Na drugo izdanje ITC-a prijavilo se rekordnih 105 natjecatelja i 42 tima sa fakulteta iz Zagreba, Pule, Osijeka, Rijeke, Zadra i dr., a imali su priliku rješavati poslovne slučajeve koje su predstavili Maistra, Istralandia, Istra Inspirit i Općina Svetvinčenat.

Voditelj projekta „Istrian Tourism Competition“ (ITC) Amel Hadžipašić zahvalio se mnogobrojnim partnerima, sponzorima, projektnim partnerima i suorganizatorima koji su pomogli realizaciju natjecanja. Rekao je da su sa case study-ima krenuli u 2013. godini, ali da je podrška partnera koje su ove godine dobili bila najveća, te da su kod svih njih imali otvorena vrata. Najavio je i 3. izdanje natjecanja u poslovnim slučajevima „Regional Case Study“ (RCS) koje kreće u listopadu, a u kojem je sudjelovalo 220 studenata iz čitave Hrvatske. Istaknuo je kako pripremaju brojne novosti, a da posebno zadovoljstvo predstavlja što interes za sudjelovanjem pokazuju i brojne uspješne kompanije te mlade osobe koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Prvonagrađeni timovi dobili su po tri tisuće kuna, a to su za poslovni slučaj Maistre tim Turist(r)a (Engel Ikić, Aleks Ikić, Dijana Jaranović). Drugi i treći tim nagrađeni su utješnim nagradama, a to su tim A&B Factor (Andrea Jurčenko, Bojan Kovačević) i tim Prosperum (Matea Kreković, Jovana Vunjak). Nagrade su uručili Brankica Knežević, stručnik suradnik u ljudskim potencijalima (Maistra d.d.) i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Kristian Tomičić.

Najbolji u rješavanju poslovnog slučaja Istralandie jest tim M&J marketingland (Mateja David, Jelena Tenčić). Drugonagrađeni je tim DoMa (Dorotea Ležaić, Maja Kuščer), a treći Stars tim (Barbara Kunštek, Ivana Tena Kunić). Nagradu je uručila Martina Pahović, entertainment manager iz Istralandie.

Kod Istre Inspirit, najboljim je proglašen tim MiND (Marijana Pletikos, Dorotea Travalja, Vidalić Nina), drugi je tim Seven (Ivan Marić, Larisa Kontošić), a treći Creative tim (Miroslav Dimitrievski, Vanja Valić). Nagrade su uručili Morena Milevoj, voditeljica marketinga i PR-a u Istri Inspirit i predsjednica Savjeta mladih Grada Pule Sara Bužleta.

Prvoplasirani tim kod Općine Svetvinčenat je Orion (Adrian Tkalčec, Jelena Petermanec), drugi je Art Building tim (Nina Licul, Dino Baćac, Ana Licul), a treći tim Incenitive (Nikolina Sudar, Petra Gradečak, Danijela Vujnovac). Nagrade su uručili načelnik Općine Svetvinčenat Dalibor Macan i direktorica Adrinauta Sanja Vale Čupić.

Osim natjecanja u poslovnim slučajevima, održana su i sljedeća predavanja: Davor Uljanić, Edgar Buršić, Milena Radošević (udruga Seasplash) – "Produkcija i organizacija festivala"; Ana Šimunović (Ciceron komunikacije) – "Moć uvjeravanja"; Cinzia Zubin (HBOR) – „7 koraka do kredita“. U sklopu ITC-a održan je i panel „Biti uspješan poduzetnik u turizmu“ (govornici panela: Nigel Simpson, Mladen Draguzet, Sanja Vale Čupić, moderator: Amel Hadžipašić). Također, natjecatelji su posjetili i Općinu Bale u sklopu koje su Ennio Malusa i Massimo Piutti predstavili koncept razvoja turizma u Općini Bale i predstavili poduzeća Mon Perin i Camping Mon Perin.

Komentirajte prvi

New Report

Close