U ulaganju 9,3 milijuna dolara u hrvatski startup sudjelovao je i Microsoftov fond M12

Autor: Lucija Špiljak , 06. listopad 2021. u 21:59
Vodstvo Memgrapha, Marko Budiselić i Dominik Tomičević, Foto: PD

Premda zapošljavaju u cijeloj Europi i imaju inženjere u Grčkoj i Nizozemskoj, glavni hub će i dalje ostati u Hrvatskoj.

Hrvatski startup Memgraph objavio je da su primili seed investiciju od 9,34 milijuna američkih dolara u kojoj su sudjelovali Microsoftov investicijski fond M12, Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures i Mundi Ventures. Izvršni direktor Dominik Tomičević i tehnički direktor Marko Budiselić osnovali su Memgraph prije pet godina kako bi omogućili značajne analitičke mogućnosti potpomognute graf bazama podataka.

Predstavili su novi Memgraph 2.0, platformu koja omogućava programerima, inženjerima, stručnjacima i velikim kompanijama i entuzijastima programiranje svojih aplikacija temeljenih na tokovima podataka i grafova u samo nekoliko minuta. Memgraph Community Edition (MCE) dostupan je s BSL licencom (Business Source License) koja znači otvorenost koda u većini situacija, od onih za osobne potrebe do komercijalnih.

Kažu da će novac od investicije upotrijebiti za nove razvojne aktivnosti te širenje razvojnog tima i zajednice programera i entuzijasta. Premda zapošljavaju u cijeloj Europi i imaju inženjere u Grčkoj i Nizozemskoj, glavni hub će i dalje ostati u Hrvatskoj. “Cilj ove runde financiranja je proširiti i dodatno osnažiti tim. S obzirom na to da je veći prioritet razvoj Cloud proizvoda, zapošljavat ćemo primarno Frontend (Angular) i Backend (NodeJS) inženjere”, rekao je Marko Sršan, operativni direktor Memgrapha.

Komentirajte prvi

New Report

Close