Ne razmišljam o odlasku van, smatram da svoj puni potencijal mogu ostvariti u Hrvatskoj. Treba biti uporan, ulagati u svoje obrazovanje i imati malu dozu odvažnosti, kaže Klara Gelo, odlična studentica pete godine diplomskog studija Prehrambenog inženjerstva na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Naime, Klara u Zaprešiću već dvije godine u slobodno vrijeme proizvodi pivo u svom malom kućnom laboratoriju, a do danas je proizvela čak tri različita okusa.
Premda prije upisa na fakultet nije bila ljubiteljica piva, nakon kolegija o njegovoj proizvodnji, fascinirana raznim stilovima i sitnicama koje utječu na okus, počela je proučavati dodatnu literaturu o pivu i procesu proizvodnje. Klara je odlučila znanje primijeniti u praksi stoga je kupila opremu za proizvodnju uz pomoć stipendije, s obzirom na to da je riječ o poduzetnoj studentici koja je u deset posto najboljih na svom smjeru.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu