Mobilni gadget za detekciju plodnih dana hit natjecanja, pobjedniku se smiješi nagrada od 30 tisuća eura

Autor: Bernard Ivezić , 03. svibanj 2018. u 15:08
Edukacije u sklopu natjecanja PowerUp pomogle su prijašnjim finalistima, kaže Marijanović

Domaći startup Me.mum, koji se priprema za drugu investicijsku rundu, medijski pobjednik finala energetskog i cleantech natjecanja.

Medijska zvijezda ovogodišnjeg paneuropskog startup natjecanja za inovacije u energetici PowerUpa, čijem se finalistu 7. svibnja smiješi 30 tisuća eura nagrade i potencijalna investicija od 150 tisuća eura, domaći je startup Me.mum.

Među devet hrvatskih finalista za ulazak u EIT-ov InnoEnergy Highway akcelerator ove se godine zahvaljujući širenju propozicija iz energetike i cleantecha na mobilnost, jer dosta energetskih i cleantech rješenja danas počiva upravo na mobilnosti, tako se našao i startup koji je razvio mobilni gadget za detekciju plodnih dana žena i time planiranje obitelji. Hrvoje Bujas, suosnivač Me.muma, ali i suosnivač servisa Crno jaje i GoHome, kaže da im je ovo zgodna prilika da se prikažu investitorima prije druge investicijske runde.

Pristup investitorima
"Do kraja godine plan je na tržište izbaciti 10 tisuća Me.mum-a, a dotad afirmiramo potencijalne investitore. PowerUp okupio je ugledne domaće investitore, a mi bilježimo dobar interes investitora iz SAD-a i Kanade", kaže Bujas.

U žiriju PowerUpa ove su godine investitor i savjetnik predsjednice RH digitalnu transformaciju i STEM Nenad Bakić, zatim menadžer za investicije u SC Venturesu Vedran Blagus, poslovni savjetnik Predrag Vranić, predstavnik InnoEnergya Michał Bajda te direktorica Centra za transfer tehnologije Nina Antičić. Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, lokalnog HUB-a zaduženog za podršku PowerUp natjecanju u Hrvatskoj kaže da je ove godine konkurencija iznimno jaka. Iz Hrvatske je devet, a na europskoj razini čak 300 startup kandidata. 

Devet kandidata
"Probijanje na europskoj sceni zahtjeva niz praktičnih znanja pa sam zadovoljan što su prijašnji finalisti iznimno korisnim ocijenili edukacije kroz koje su prošli i ovogodišnji finalisti", kaže Marijanović.

U finale su još ušli startup RIGPRO, čije mobilno rješenje služi za specijalna mjerenja na naftnim, plinskim i geotermalnim bušotinama. Tu je i Mobile Vehicle Technology, proizvođač pametnih bicikala iz Pisarovine sa svojom IoT platformom. Visiobike, također proizvođač e-bicikla, predstavlja nove baterije VisioBattery. Tu su još IoT platforma za uštedu energije Enny kao i njegov konkurent AdvEne te WePark koji se predstavlja kao Airbnb za parkirna mjesta. Finalisti su i novi igrač u održivim avio-transferima TransferHero te "najbrži prodavač autobusnih karata" Vollo.

Komentirajte prvi

New Report

Close