'Drvo za izradu bačvi mora se prirodno sušiti na zraku najmanje dvije godine jer tako iz njega isparavaju tanini koji štete procesu dozrijevanja i čuvanju vina, a ostaju oni koji vino oplemenjuju. Kako bi vino bilo što kvalitetnije, potrebno ga je barem jedno vrijeme tijekom zrenja držati u drvenim bačvama', kaže Stjepan Pozvek (54), bačvar iz Dunjkovca u Međimurskoj županiji.
Jedan je od poduzetnika koji se uspijevaju nositi s krizom i ulažu u širenje tvrtke. U bačvarstvu je od 1976. godine, kad se zaposlio u bačvarskoj radionici Tomašić, u kojoj je ostao sve do 1997. godine. Odlučio je pokrenuti vlastiti biznis. Otvorio je obrt za proizvodnju drvenih bačvi i razni inventar. Krenuo je s tri zaposlenika, pa zaposlio još četiri.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Saka čast Štef! Eto kak se zraste v 10 let, sam dok se zmislim ka je bilo 2003. 😉
Međimurci odoljevaju krizi i vrijedno rade ono što znaju . Bez velikih brojki.
Zato podatke iz naše Županije, uzmite s rezervom,naročito one koji se odnose,
na visinu prosječne plaće/ jer , ponavljam, prijavljeni su minimalci/,zatim
obrazovanje-, koje često povlači predrasude oko zaostalosti života i standarda.
Potpuno suprotno.
Ovo je još jedan mali primjer skromnog i jednostavnog života i načina
privređivanja u Međimurju.
Uključite se u raspravu