Oradian se probio u Južnoafričku Republiku

Autor: Bernard Ivezić , 24. siječanj 2017. u 22:01
Natalie Baatjies

Novi ured uspješnog hrvatskog startupa vodit će bivša direktorica VISA-e Natalie Baatjies.

Hrvatski startup Oradian, prema Forbesu, jedan od pet najboljih fintech startupa u Europi za 2016., otvorio je ured u Južnoafričkoj republici.

Novi ured, koji će voditi bivša direktorica VISA-e za financijsku inkluziju u srednjoj i istočnoj Europi, Bliskom istoku i Africi Natalie Baatjies. Antonio Šeparović, direktor i suosnivač Oradiana kaže da uskoro kreću s dodatnim zapošljavanjima i u Hrvatskoj. "Naš međunarodni tim na globalnoj razini ostvaruje odlične rezultate, a zbog širenja na nova tržišta ubrzo krećemo u širenje našeg tima dodatnim zapošljavanjem mladih stručnjaka iz Hrvatske", kaže.

Natalie Baatjies kaže da je uzbuđena: "Dostupnost pristupačnih kredita za male i mikro poduzetnike ključni je preduvjet za ekonomski rast zemalja u razvoju, a Oradianov Instafin omogućava mikrofinancijskim institucijama da razviju i unaprijede svoje poslovanje i time ponude veće mogućnosti financiranja za razvoj poduzetništva u siromašnim zemljama". Oradian je u prosincu primio investiciju od najvećeg ulagača u društveno korisne pothvate Finance In Motion iz Frankfurta. Iznos ulaganja u startup, koji je u Africi razvio popularnu cloud platformu za mikrofinancije Instafin, nije objavljen.

Prema Crunchbaseu, Oradian je dosad prošao kroz tri investicijske runde prikupivši od deset ulagača 2,33 milijuna dolara. Među sjemenskim ulagačima su Africa Angels Network i londonski Seedcamp. Posljednja na popisu je "Series A" investicija od sredine srpnja od 2,1 milijun eura koju je vodio Rivers Capital Partners, a u njoj sudjelovali Finance in Motion, Day One Capital Fund Management i Credo Ventures. Nedavno je u Južnoafričku republiku preselio prvi ulagač u Oradian Matija Rukavina, koji je u Cape Townu otvorio coworking prostor i pokrenuo VC fond 800 Ventures. Oradian ima urede u Zagrebu te na Filipinima i Londonu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close