Napustila novinarstvo i pokrenula slastičarski biznis, uskoro zapošljava

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2012. u 11:35
Mladenka Šarić (PXL)

Zasićena novinarstvom otvorila je tvrtku i uz pomoć kredita pokrenula proizvodnju tradicionalnih dalmatinskih torti i kolača.

Ova je novinarka sve donedavno bila poznata kao kolegica koja je mahom izvještavala iz Sabora, a onda se odjednom pojavila s kuhačom u ruci, piše Danas.hr.

Mladenka Šarić je odlučila napraviti veliku prekretnicu u svom životu. Zasićena novinarstvom otvorila je tvrtku i uz pomoć kredita pokrenula proizvodnju tradicionalnih dalmatinskih torti i kolača i jako je zadovoljna napretkom svog poslovanja. Nakon gotovo 24 godine rada u novinarstvu odlučila je otići, a kaže kako se  pokretanjem sasvim drugačijeg posla riješila i nakupljenog nezadovoljstva. Neko je vrijeme razmišljala što bi mogla raditi, a onda je odlučila 'vratiti se korijenima'.

'Kad je čovjek tako dugo u novinarstvu čini mu se da ništa drugo ne bi mogao raditi. Pitala sam se što ja još znam dobro raditi i onda sam se dosjetila kako bih mogla peći torte i kolače, ali one tradicionalne dalmatinske koje je vrijeme pregazilo i kojih danas na tržištu baš i nema', ispričala je za Danas.hr.

Za svoju ideju trebala je projekt, ali i novac. Odlučila se za kreditnu liniju HBOR-a poduzetnik-početnik za koju je morala imati 30 posto vlastitih sredstava, ali je imala i pristojnu kamatu od četiri posto, te poček od dvije godine. Upravo te dvije godine dale su joj zraka da zapliva u pravom smjeru. Danas u Zagrebu ima proizvodni prostor od 150 metara četvornih, a uskoro otvara i malu slastičarnu te će zaposliti četvero ljudi.
Tvrdi da joj se, unatoč svim strahovima koje je imala pri pokretanju posla, ova prekretnica koju je napravila isplatila.

Komentari (2)
Pogledajte sve

evo nekaj na tu temu:

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/228542/Jedno-stranacko-uhljebljavanje-ugasi-tri-privatna-radna-mjesta.html#Comment%2C98885

BTW, ja znam peći fine kolače, a bez da su bilo koje stranače pripadnosti…

Bravo [emo_smijesak][emo_smijesak]

New Report

Close