Nakon uspjeha u Srbiji, Serengeti predstavlja planove za BiH

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2023. u 22:00
Serengeti je 2007. osnovao Goran Kalanj, Foto: ZOE ŠARLIJA/PIXSELL

Širenje poslovanja najavljeno je nakon što je Serengeti tijekom prošle godine ostvario rast prihoda od 27%.

Regionalna konzultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti iz Hrvatske, od ove godine posluje i u Bosni i Hercegovini, piše Indikator.ba. Kompanija u ekspanziji, koja ima razvojne centre u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu, te u Kragujevcu u Srbiji, predstavit će sljedećega tjedna u Sarajevu svoje planove u BiH, a o njima će govoriti Ana Milas, direktor marketinga i poslovnog razvoja i Goran Kalanj, osnivač i presjednik Uprave.

Kompanija Serengeti otvorila je podružnicu u Bosni i Hercegovini prošle godine s kapitalom od 5,867.49 konvertibilnih maraka (3000 eura). Serengeti je specijaliziran za softverski inženjering, a baza mu je poslovni model “team extension”. Iza sebe imaju više od 300 realiziranih projekata, piše indikator.ba.

Širenje poslovanja najavljeno je nakon što je Serengeti tijekom prošle godine ostvario rast prihoda od 27%. Ostvarili su saradnju s nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Paymenta, Emil Freya i Valamara, pa se očekuje da će i u nadolazećem razdoblju njihovi prihodi nastaviti rasti. Serengeti je 2007. godine osnovao Goran Kalanj, čovjek s bogatim iskustvom na planu razvoja softvera, posebno u domeni poslovnih aplikacija. Inače, nakon što je u 2021. u Kragujevcu otvorila i prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. godini rast prihoda od 27%. U planu su i nova zapošljavanja, kako u kragujevačkom uredu, tako i u opciji remotea za ostale gradove iz Srbije. “Srpski softverski stručnjaci za kratko su vrijeme pokazali visoku razinu znanja i posvećenosti. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići razinu našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalificiranih IT stručnjaka”, rekao je ovog tjedna u Beogradu CEO kompanije Goran Kalanj, a za očekivati je da bi se lijepa priča mogla ponoviti i u BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close