Najbogatiji Slovenac i u novom poslu očekuje ogromnu zaradu

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2023. u 09:28
Foto: YouTube

Planiraju prodati 150.000 boca Njamita do kraja 2024. godine.

Nakon što je najbogatiji Slovenac Samo Login prodao svoj udio u gaming kompaniji “Outfit7” 2017. godine, porodična fondacija “Login5” počela je ulagati u poljoprivredu u Vojvodini. Glavni projekt fondacije je “LoginEKO”, koji je doveo prvi proizvod na tržište. Fondacija je poznata po svojoj podršci organskoj proizvodnji, a nedavno su kupili oko 4.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Zrenjanina u Vojvodini. Njihov cilj je povećati profitabilnost organske proizvodnje korištenjem informacionih tehnologija i tako smanjiti cijenu i povećati dostupnost proizvoda. Fondacija podržava i projekte kao što je Hestia, koji proučava uticaj poljoprivrede i prehrambenih proizvoda na okolinu, a sprovodi ga Univerzitet Oksford, piše BiznisInfo.

Njihov centralni projekt, “LoginEKO”, uključuje razvoj ekoloških modela i praksi za proizvodnju hrane na 3.500 organski certificiranih hektara zemljišta. Također su razvili proizvod nazvan Njamito, koji omogućava praćenje sastojaka putem KR koda na etiketi, od sirovina do finalnog proizvoda za potrošače. Planiraju uključiti i zob koju uzgajaju u Njamito proizvod, kako bi omogućili potpunu transparentnost u proizvodnji. Fondacija je potvrdila da će besplatno dijeliti rješenja koja proizvedu kroz ovaj projekt.

Osim Njamita, fondacija razvija softver za poljoprivredu koji koristi podatke kako bi pomogao poljoprivrednicima da efikasno upravljaju različitim aspektima poljoprivrede sa jedne platforme prilagođene korisnicima. Njamito je prvi proizvod koji su pustili na tržište, ali planiraju razviti i druge brze i organske obroke. Planiraju prodati 150.000 boca Njamita do kraja 2024. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close