Ležaljka za plažu sa sefom za novac i mobitele

Autor: Darko Bičak , 13. travanj 2014. u 22:01
Sef veličine dovoljne da u njega stane ženska torbica izliven je u samoj ležaljci, a naknadno može biti i ojačan/Davor Višnjić/PIXSELL

Domagoj Šoše procjenjuje da njegova ležaljka sa sefom ne bi trebala u proizvodnji biti skuplja od 100 kuna, a u maloprodaji od 300 kuna.

Koliko puta ste se bojali na plaži ostaviti bez nadzora svoj novac i mobitel pokraj ručnika ili ležaljke i bezbrižno se okupati u moru?

No, možda je vašim ljetnim mukama došao kraj. Karlovački poduzetnik i inovator Domagoj Šoše predstavio je svoju revolucionarnu ležaljku za plažu sa sefom za koju se nada da će promijeniti viziju turizma. "Ideja je nastala kada sam prije dvije godine bio s djevojkom na plaži Zrče na Pagu. Kako smo se otišli kupati, ostavili smo na prepunoj plaži stvari i novac ispod unajmljene ležaljke. Kada smo se vratili shvatili smo da je netko djevojci ukrao mobitel i novac. Počeo sam razmišljati kako riješiti taj problem s krađama i dosjetio sam se kako bi bilo super da ležaljke imaju neki jednostavni, ali pouzdani sef", kaže Šoše. Nakon povratka u Karlovac odmah se dao na izradu projekta, u kojem su mu pomogli stručnjaci.

Kako je bio siguran da ima dobar projekt, odlučio je svoj projekt zaštititi patentnom koji vrijedi u Hrvatskoj i u 146 zemalja svijeta. "Projekt patentiranja je trajao dvije godine, puno duže nego razvoj same ležaljke. No, nisam želio da mi ideju neko ukrade pa je do patentiranja projekta sve bilo tajno. Ovaj postupak nije niti jednostavan niti jeftin", navodi Šoše. Ležaljka sa sefom je danas razrađeni projekt koji je pred fazom realizacije i plasiranja proizvoda na tržište. Sve se malo otegnulo jer Šoše nije uspio u Hrvatskoj pronaći tvrtku koja bi mu mogla napraviti traženu ležaljku.

Šoše procjenjuje da njegova ležaljka sa sefom ne bi trebala u proizvodnji biti skuplja od 100 kuna, a u maloprodaji od 300 kuna. Njihov princip je vrlo jednostavan, sef veličine dovoljne za žensku torbicu izliven je u samoj ležaljci, a naknadno može biti ojačan metalnim dijelovima. Poklopac sefa se stavlja naknadno tako da se ležaljke mogu prevoziti i transportirati klasičnim umetanjem jedne u drugu. Sef se otvara i zatvara putem čipa u silikonskoj narukvici, a što je princip koji za zaključavanje ormarića koriste mnoga kupališta i sportski objekti. Ležaljka će biti osigurana i protiv krađe jer će imati jednostavni senzor koji će onemogućavati da se udalji više od npr. 50 metara od izanjmljivačkog punkta jer se uključuje glasni alarm. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

LULA,

Zato komada ne vodiš na plažu.


Mangupi vam maznu ležaljku , sef i mobitel .
Uživajte na plaži , bez mobitela , sefa i ležaljke.

Maznu vam i "glasni alarm".
[/quote]

maznu Vam i komada kaj leži na ležaljki[emo_ooooo]

Mangupi vam maznu ležaljku , sef i mobitel .
Uživajte na plaži , bez mobitela , sefa i ležaljke.

Maznu vam i “glasni alarm”.


Mangupi vam maznu ležaljku , sef i mobitel .

Uživajte na plaži , bez mobitela , sefa i ležaljke.


sve je predviđeno, pročitati tekst do kraja s razumijevanjem [emo_namigusa]

New Report

Close