Ja sam svoj san pretvorila u javu, ističe Antonija Zelenika, 45-godišnja domaćica iz Velike kraj Požege. Ona je godinama, kao i svaka druga domaćica, kuhala fine domaće pekmeze za svoju obitelj, uglavnom od šumskih plodova ili onih koji nisu tretirani kemijskim sredstvima. Kako su svi hvalili njezine domaće proizvode odlučila je malo proširiti svoju proizvodnju, piše Večernjakov Dom i vrt.
Da je na pravom putu potvrdilo je i njezino sudjelovanje na hrvatskim festivalima džemova, pekmeza i marmelada u Dubrovniku. Tu je Antonija pokupila brojne zlatne, srebrne i brončane medalje za različite marmelade i pekmeze. Osvojene nagrade, a uz to i sve veći interes kupaca, bili su dovoljan poticaj da počne razmišljati o pravoj proizvodnji. Zbog toga je prije tri godine na 0,6 hektara posadila šipak, ekološki ga uzgaja, za što je dobila i certifikat.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu