FOTO: Mislili ste da je vulkanizerski posao samo muški? Tri kćeri bjelovarskog majstora nastavljaju gdje je stao

Autor: Pixsell , 18. rujan 2023. u 12:49
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ove žene su dokazale da su sposobne i stručne,

Najstariji vulkanizer u Bjelovaru, Ivan Pintar, nedavno je zasluženo otišao u mirovinu nakon 52 godine posvećenog rada. Svoje bogato iskustvo i znanje odlučio je prenijeti na svoje tri kćeri, Marinu (45), Ivanu (42) i Katarinu (37), koje su odlučile nastaviti očevu tradiciju i raditi u obiteljskoj vulkanizerskoj radionici.

Ivan nije samo predao posao svojim kćerima, već i dalje sudjeluje u radu kao ispomoć, pružajući svojim kćerima podršku i pomažući kad je to potrebno. Marina, Ivana i Katarina odrasle su gledajući svog oca kako strastveno obavlja vulkanizerski posao, i to je nesumnjivo oblikovalo njihovu strast prema istom poslu.

Unatoč tradicionalnoj percepciji da su vulkanizerski poslovi muški poslovi, ove hrabre žene nisu imale nikakvih predrasuda. Naprotiv, s ponosom obavljaju sve zadatke, uključujući i montažu teških traktorskih guma koje mogu težiti stotine kilograma. Timskim radom i suradnjom nose sa svim izazovima. Nerijetko ih mušterije koje dođu prvi put pitaju kako to da rade ovaj posao, no one su se naučile nositi sa svim komentarima.

Iako posao vulkanizera može biti izazovan, s posebnim pritiskom tijekom sezone zimskih guma, ove žene su dokazale da su sposobne i stručne u obavljanju svih zadataka u svojoj vulkanizerskoj radionici.

Komentirajte prvi

New Report

Close