Bila bez posla, a danas vodi vlastiti biznis: Obavlja kupovinu za druge

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2013. u 10:01
Thinkstock

Ljiljana Pišpek Mlinarić prije pet godina bila je razvedena majka troje djece u potrazi za poslom. Danas je poduzetnica koja svojoj obitelji osigurava pristojan život.

Ljiljana Pišpek Mlinarić svoj je biznis počela s prijateljicama kao klijenticama, a danas su joj klijenti brojni građani. Naime, za njih obavlja kupovinu u ribarnici i na tržnici već pet godina. Kaže kako dosad nije imala loših iskustava, nema konkurenciju, a svoj posao voli, prenosi danas.hr.

Ljiljana Pišpek Mlinarić prije pet godina bila je razvedena majka troje djece u potrazi za poslom. Danas je poduzetnica koja svojoj obitelji osigurava pristojan život. Krenula je od nule. Imala je više od 40 godina, ali ne i nadu da će raditi kao nastavnica zemljopisa za što se školovala. No, u Centru za poduzetništvo Rosa gdje je odlučila doći do ideje za samozapošljavanje, pronašla je svoj put, ispričala je za 21. stoljeće. Sjetila se da je, dok je radila u ribarnici, došla do spoznaje da ljudi vrlo malo znaju o ribi kad je kupuju pa se odlučila pokrenuti upravo u tom smjeru. Odlučila je obavljati kupovinu ribe, ali i drugih namirnica za one građane koji zbog obima svog posla i obaveza ne stignu ići u kupovinu.

U početku je počela je sa svojim prijateljicama, a s vremenom se posao proširio. Kaže kako je imala sreću i u tome što je zbog svog optimističnog stava bila zanimljiva medijima koji su joj svojim pisanjem također pomogli da dođe do klijenata. To je bio početak, a nakon toga se priča razvijala te danas ima brojne klijente. Riječ je o ljudima koji vole jesti ribu te bi svoju kupovinu, da imaju vremena, obavljali na tržnici. Ljiljana to radi umjesto njih i svoje usluge, bez obzira na količinu, naplaćuje 70 kuna. 

Ljiljana odnedavno vodi i blog na kojem donosi Novosti s placa. Svojim čitateljima opisuje ono što svakodnevno vidi na tržnici, piše im o novim namirnicama i nudi recepte, uglavnom riblje.

Komentirajte prvi

New Report

Close