Zvuk eksplozije odjeknuo dijelom Zagreba, građani preplašeni: ‘Mislila sam da je novi potres’

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2022. u 07:45
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Jaka buka siinoć je oko 20.30 sati uznemirila i građane s područja Dubrovnika, a otkrilo se kako se radilo o slijetanju američkih vojnih zrakoplova. Jaka buka uznemirila je međutim i stanovnike zapadnih kvartova Zagreba.

Jaka eksplozija odjeknula je sinoć na zagrebačkim Srednjacima, a i dalje nije poznato o čemu se točno radi.

Građani su buku prijavili i policiji.

– Zaprimili smo dojavu oko 19.45 sati o eksploziji na području Voltina. Izašli smo na teren, obišli širu i užu zonu te nismo pronašli nikakve tragove. Nema mjesta panici – poručili su iz PU Zagrebačke.

U Facebook grupi Moji Srednjaci brojni su komentirali kako su čuli zvukove. ”Ja sam skočila ali nisam ništa vidjela sa sedmog kata. Mislila sam da je novi potres”, pisali su korisnici, a neki misle kako bi se moglo raditi i o eksploziji bankomata. Buku su čuli građani i na Jarunu, ali i na području tržnice na Trešnjevci. ”Vrlo glasan zvuk se čuo, poput eksplozije”, dodali su.

Podsjetimo, jaka buka sinoć je oko 20.30 sati uznemirila i građane s područja Dubrovnika, a neslužbeno se otkrilo kako se radilo o slijetanju američkih vojnih zrakoplova.

U sklopu obučnih aktivnosti u ponedjeljak je tijekom večeri, u Zračnu luku Dubrovnik sletjelo je 8 aviona F-18 radi popune gorivom, objavilo je Ministarstvo obrane. Republike Hrvatske (MORH) u ponedjeljak navečer.

Ovakvi posjeti savezničkih lovačkih aviona uobičajeni su u NATO savezu, a osobito u područjima u kojima aktivnosti provode zračne snage i lovački avioni američkog mornaričkog zrakoplovstva (US Navy) i marinskog korpusa (US Marine Corps), priopćio je MORH odgovarajući na upite vezano za avione na dubrovačkom području.

Posjet i opskrba gorivom provode se u zračnim lukama država članica Saveza u kojima se time najmanje remeti civilni zračni promet i koje imaju potrebnu infrastrukturu te sposobnosti potrebne savezničkom zrakoplovstvu. Američki nosač aviona George H.W. Bush provodi redovite aktivnosti u Sredozemnom moru, stoji u priopćenju ministarstva.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close