Zvečevo preuzima arapska tvrtka Flexway Adriatic

Autor: Ana Blašković , 27. ožujak 2024. u 07:00
Požeška kompanija godinama je u poslovnim problemima/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u prosincu 2023., trgovina je slasticama i čokoladom.

Nakon što je od Zdravka Avira kupila tri četvrtine dionica za nepoznati iznos, za zagrebačku tvrtku Flexway Adriatic, podružnicu Flexwaya DMCC-a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nastala je obveza za preuzimanje požeške konditorske industrije Zvečevo.

Konditor je na Zagrebačkoj burzi objavio da je većinski vlasnik Zdravko Alvir prodao 213.167 redovnih dionica serije A i 74.562 redovne dionice serije B, što predstavlja 75,25 posto temeljnog kapitala.

Zagrebačka tvrtka u preuzimanju preostalih dionica zajednički će nastupiti s vlasnikom iz UAE, osnovanim u kolovozu 2020., koji će osigurati financijska sredstva za stjecanje preostalih dionica, objavili su.

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u prosincu 2023., trgovina je slasticama i čokoladom.

Ponuditelj se obvezao da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva u zakonskom roku, po dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Požeška kompanija, poznata po tome da je prva u svijetu proizvela čokoladu s rižom 1963., godinama je u poslovnim problemima, čak i prije pandemije koronavirusa. Temeljni kapital iznosi 9,94 milijuna eura, a sastoji se od 382.370 dionica, nominalnog iznosa 26 eura.

Dionicom Zvečeva sporadično se trguje na domaćoj burzi, posljednji puta 23. veljače, kada joj je zaključna cijena bila 8,1 euro. Uz pretpostavku da bi se cijena u preuzimanju mogla kretati oko posljednje burzovne cijene, i da svi preostali dioničari pristanu na ponudu, za preostalih 94.641 dionica Flexway bi morao izdvojiti oko 766 tisuća eura.

Inače, najveći dioničar nakon Alvira je Nenad Bakić u čijem su portfelju 6932 dionice Zvečeva, Nava banka u stečaju s 5459 dionica te država putem CERP-a, s 4012 dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close